Close

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 164

Domyślnie

Zrobiłem aktualizację firmware, co ciekawe wcześniej miałem problem z sigmą i wspomaganiem AF w SB-800, o ile sama sigma bez wspomagania ostrzyła całkiem nieźle to ze wspomaganiem z lampy miałem piękne mydełko teraz wygląda na to że problem przestał istnieć czy to ze wspomaganiem z lampy czy bez jest tak samo, może to czysty przypadek, może moje błędy w testach jakiś czas temu, a może jednak coś zmienili w kwestii protokołu szkło-puszka. Bynajmniej mnie to cieszy.
    Pozdrawiam, Rafał
    Dwa Nikony | Szkła - całkiem jasne | błyskotki + trochę innych gratów

Domyślnie

Chyba zmienili sporo. Co prawda na razie nie miałem czasu na robienie zdjęć i obserwacje co się dzieje. Ale poprzednio jak zmieniali częś A oprogramowania, lista zmian obejmowała kilka punktów. Teraz zmienili część A i B i nie bardzo chce mi się wierzyć, że zmiana obu części dotyczyła tylko wskazań naładowania akumulatora.

Domyślnie

Wymieniłem soft i na razie wygląda na to, że wszystko działa! Poczekam na jakieś zdjęcia...
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T&T Zobacz posta
    Chyba zmienili sporo. Co prawda na razie nie miałem czasu na robienie zdjęć i obserwacje co się dzieje. Ale poprzednio jak zmieniali częś A oprogramowania, lista zmian obejmowała kilka punktów. Teraz zmienili część A i B i nie bardzo chce mi się wierzyć, że zmiana obu części dotyczyła tylko wskazań naładowania akumulatora.
    Może ta Migająca bateryjka wymagała ingerencji dwóch softów, a swoją drogą mogli zrobić takie babole o których lepiej było nie wspominać, tylko czemu ujawnili taaaaaaką długą listę poprawek w D3???? Czytając forum nie wyczytałem żadnych postów z którch wywnioskował bym że D300 miał poważniejsze problemy Pozdrawiam!!!
    D800, N70-200/2.8VR, N14-24/2.8, N85/1.4, N50/1.4, N24-70/2.8VR , SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk Salczyński Zobacz posta
    Może ta Migająca bateryjka wymagała ingerencji dwóch softów, a swoją drogą mogli zrobić takie babole o których lepiej było nie wspominać, tylko czemu ujawnili taaaaaaką długą listę poprawek w D3???? Czytając forum nie wyczytałem żadnych postów z którch wywnioskował bym że D300 miał poważniejsze problemy Pozdrawiam!!!
    Może to chwyt marketingowy, by ludziska nadal kupowali D300 mimo iż wyszło D700. Sam już nie wiem.
    Ale to podobnie jak z Windowsem sporo aktualizacji, poprawek i cholera nie wiadomo do czego one są
    De czy'sta + szkliwo

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Patryk Salczyński Zobacz posta
    .... tylko czemu ujawnili taaaaaaką długą listę poprawek w D3????
    Bo przy D3 kupa z tych poprawek zwiększa i poprawia funkcjonalność korpusu plus poprawka usprawniająca pracę AF, a w przypadku D300 usunięto wady wyszczególniając tylko mało znaczącą wadę o tej lampce żeby ludzie spali spokojniej
    Coś w końcu trzeba było napisać po co się tą 7MB łatkę zrobiło
    Powiedzieć trochę, a nie wszystko to sztuka.
    Swoją drogą jeszcze nie aktualizowałem softu w swoim D300, czekam na następną aktualizację
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 10-07-2008 o 10:56

Domyślnie

Sądzę, że należy podmieniać cały plik, a nie jego część. Nieistotne jest więc, czy poprawek było dużo, czy mało. I tak jest wymiana całego pliku. A że jest on duży - to inna sprawa.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Możliwe też że jest tak że najnowsze aktualizacje mają zawarte w sobie poprzednie aktualizacje i dlatego pliki są takie duże. Ja na przykład nie robiłem wcześniej żadnej aktualizacji, tylko od razu zainstalowałem wersje 1.03.
    De czy'sta + szkliwo

Domyślnie

Chyba sobie wyobrażacie to jako aktualizacje jak np Widowsa. Łatka w zepsute miejsce. Nie. To jest podmiana całości.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

wojteh
    Gość

Domyślnie

fajnie by było - jakby całego windowsa podmieniali - ale jazda .....

Strona 12 z 17 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów