Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Domyślnie LAMPA CY100MR + SOFTBOX 50X70 FUNSPORTS ?

Chciałbym rozpocząć zabawę z lampami w domowym studio i zastanawiam się nad nabyciem takiej lampy.Czy to ma wogóle sens , czy już na start jest to za mała moc lampy ? Proszę o radę doświadczonych w tej dziedzinie forumowiczów.
    Interesuje mnie fotografia portretowa i do tej pory radziłem sobie z domowymi lampkami i parasolką .

Oczywiście nie chcę też na początek wydawać zbyt wiele kasy bo nie do końca wiem w jakim kierunku to wszystko pójdzie .Z tego co się zorietowałem to taka lampa kosztuje 329 zł a softbox 139 zł do tego muszę dokupić kostkę do przewodu synchro za jakieś 30 zł.
    Zastanawiam się czy to już wszytko do "pstrykania" czy trzeba coś jeszcze podłaczyć .

http://www.funsports.pl/f-default-f.htm

Z góry dzięki
    Fotogacek
    Matryca,szkiełka i inne bibeloty
    Fotografia ślubna Poznań Zdjęcia dzieci

Domyślnie

starcza spokojnie. co prawda to sa malutkie lampy (10cm srednicy) sle blyskaja calkiem niezle. osobicie nie uzywalem, ale znam opinie kogos kto dosc dlugo na tym pracowal a jego zdjecia wygladaly calkiem dobrze. poza tym te lapy maja wszystko co jest potrzebne (regulacje, uchwyty itp)

Domyślnie

W temacie lamp doświadczony jestem jedynie teoretycznie.
    trochę czytałem o zestawie CY 100 i wiem, że można sporo zrobić tymi lampkami.

Ja jestem zdecydowany na te lampy i akcesoria- czekam jedynie na przypływ gotówki.
    Chcę kupić 3 lub 4 lampki i akcesoria.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Mam coś podobnego i nie narzekam. Policzmy orientacyjnie: przy GN=30 z 3m potrzebujesz f=10; softbox co nieco pochłania ale i tak mało kto ma tyle miejsca w pokoju... Dobrze, że moc jest regulowana

Domyślnie

soft 50x70 troche za maly, od razu wez 90x120 albo 60x120.
    Mam zestraw tych 2 lampek jeden soft 60x90 oraz parasolke, plaster miodu, strumienice + dodatkowa blende.

Wyniki prac z takim zestawem (choc wiekszosc zdjec robiona z jedna lampa i blenda) mozna zobaczyc na www.ally.fotogalleria.info

Domyślnie

a jak wychodza zdjecia calych postac ? daje rade tez juz od jakiegos czasu poluje na ten zestaw
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

a jak wychodza zdjecia calych postac ? daje rade tez juz od jakiegos czasu poluje na ten zestaw
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

gALL powiedizał :soft 50x70 troche za maly, od razu wez 90x120 albo 60x120.

Czy takie softboxy nie będa za duże do tych lampek ?
    Fotogacek

Domyślnie

gALL powiedizał :soft 50x70 troche za maly, od razu wez 90x120 albo 60x120.

Czy takie softboxy nie będa za duże do tych lampek ?
    Fotogacek

Domyślnie

Przeciez na tej stronie sa zdjecia calej postaci.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów