Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: The Eye

Domyślnie The Eye

Więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było... Tylko aplauz i zaakceptowanie.

Domyślnie

Niesty,ale zdjęcie nadaje się tylko do śmieci,trzeba było nie byskać lampą na wprost,po drugie zdjęcie jest nieumiejętnie przerobione do BW,po 3-cie te włosy,albo złapać je ostro wraz z okiem albo samo oko

Jak dla mnie 0/5
    EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
    Insta : @pan_portrecik

Domyślnie

sorry ale ta fotka to jakaś porażka... ale nie zrażaj się, czytaj książki o kompozycji i trenuj

Domyślnie

nie wiem chlopaki, moze ja mam spaczony gust, ale wydaje mi sie ze za bardzo pojechaliscie to zdjecie. Nieostre wlosy stanowia o specyfice tego zdjecia, dla mnie to jest po prostu artystyczny zamysl autora, a nie blad. To co mnie najbardziej razi, to odblysk lampy na skorze oraz wlosy ktore wg mnie nie powinny zachodzic na prawa polowe zdjecia.
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

aoko jest obok mocnego punktu i widać tylko to oko a resztę kadru (jakieś 80%) zasłaniają nieostre włosy ... wybacz ale to jakiś żart, jak już pisałem - polecam książki o kompozycji.

Domyślnie

Wyobraz sobie, ze to nie zart. Tak mialo byc i kropka. Gdyby te wlosy byly ostre, to juz w ogole nic by tam nie bylo widac.

Co do kompozycji... Fakt, idealna nie jest, ale nie zamierzam z linijka sprawdzac czy cos jest dokladnie w mocnym punkcie czy nie. No litosci...

Z reszta zarzutow sie musze zgodzic. W sumie powinienem wczesniej napisac, ze zdjecie zostalo zrobione nieomal z zaskoczenia i nie bylo w zaden sposob ustawiane czy pozowane. Do dyspozycji mialem akurat tylko flesza wbudowanego w aparat, wiec stad ten odblysk na skorze.

Zarzutu o nieumiejetnym przerobieniu na BW nie rozumiem. Czy moge zatem prosic o swiatla rade jak to nalezy robic poprawnie?

I na koniec. Luuudzie - troche luzu - nie wszyscy sa takimi profesjonalistami jak Wy. Teksty typu "zart" czy "do smieci" moga zrazic co wrazliwszych. Na szczescie ja do takich nie naleze, wiec wspanialomyslnie Wam wybaczam :P:P:P

Pozdrowka.
    Więc z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było... Tylko aplauz i zaakceptowanie.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Hm, kadr niekonwencjonalny, ale widac pomysl..nawet ciekawy. Moze sprobowalbys dodac troche wiecej kontrastu...to co mi osobiscie przeszkadza, to brak czerni (zbyt duzo szarosci) Razi troche zbyt widoczne swiatlo blyskowe..moze troche sciemnic i dodac kontrastu ?

Domyślnie

Niestety to przepalenie na policzku nie pozwala juz na zwiekszenie kontrastu... Biala plama sie robi

Wez tez pod uwage, ze fotka jest na dosc ciemnym tle na forum, wiec wizualnie wydaje sie ciut jasniejsza niz jest w rzeczywistosci. Dla odmiany werjsa z bialym obramowaniem i inaczej przycieta.

Uprawnienia umieszczania postów