Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie Sony ALFA 350 - obiektywy

Panowie,

proszę o radę ludzi, co wiedzą.
    Mój szef, chce kupić sobie lustrzankę.
    Odpowiada mu Sony Alfa 350 ze względu na ciężar, menu, Live View i ogólny wyraz artystyczny
    To już wiemy.

Jednak obiektyw "kitowy" 18-70 jest dla niego za wąski. Owszem chce go też używać,
    ale musi mieć coś szerszego. Znalazłem SAL-1118 Sonego, ale to droga zabawka, praktycznie
    od 2k.

Czy macie jakiś inny pomysł, możecie coś podpowiedzieć alternatywnie?
    Czy jacyś niezależni - robią coś do Sony Alfa (350), co byłoby atrakcyjne cenowo?

Będę wdzięczny za sugestie - przypominam, że chodzi o mojego szefa,
    więc sprawa bardziej niż ważna!
    Art

PS.: Dodatek nadzwyczajny: ja osobiście będę się starał przekonać go do Canona 450D,
    nie wiem, czy mi się uda - ale gdyby była dobra altrnatywa szerokiego obiektywu do Canona -
    to może byłoby to cenne.
    Ostatnio edytowane przez art44 ; 23-04-2008 o 10:23
    D300 / D810 / F70 + Nikkory

Domyślnie Odp: Sony ALFA 350 - obiektywy

z tego co sie orientuje to sony jest kompatybilne z Konica Minolta, przejeli ich dorobek

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Cytat Zamieszczone przez art44 Zobacz posta
    Panowie,

proszę o radę ludzi, co wiedzą.
    ...

PS.: Dodatek nadzwyczajny: ja osobiście będę się starał przekonać go do Canona 450D,
    nie wiem, czy mi się uda - ale gdyby była dobra altrnatywa szerokiego obiektywu do Canona -
    to może byłoby to cenne.
    Może to i dobry pomysł z Canonem, tylko ja tam nie widzę taniego, dobrego szerokiego kąta w cenie poniżej 2tys. pln...
    Do Sony jest bardziej niż przyzwoity Zeiss 16-80/3.5-4.5. Tylko że to pewnie też będzie za wąsko dla szefa z szerokimi horyzontami...

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Vadim ; 23-04-2008 o 11:01

Cytat Zamieszczone przez Vadim Zobacz posta
    Może to i dobry pomysł z Canonem, tylko ja tam nie widzę taniego, dobrego szerokiego kąta w cenie poniżej 2tys. pln...
    Pozdrawiam
    Już choćby SIGME 10-20 dostanę w Polsce za ok. 1850, a moim zdaniem samo porównywanie jej z tym SAL-1118 jest dla SIGMY obrazą!
    Nie jest tak? Art
    D300 / D810 / F70 + Nikkory

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Cytat Zamieszczone przez art44 Zobacz posta
    Już choćby SIGME 10-20 dostanę w Polsce za ok. 1850, a moim zdaniem samo porównywanie jej z tym SAL-1118 jest dla SIGMY obrazą!
    Nie jest tak? Art
    No ok., ale ta sigma jest też robiona do Sony
    Ten pierwszy obiektyw Sony, o który wspomniałeś, ma tylko jedną pozytywną cechę optyczną - jest bardzo ostry, reszta tragedia.

Pozdrawiam

Poszukaj dla szefa 24-105 3.5-4.5 Minolci, a jak wciąż za wąsko to 17-35 2.8-4. Obydwa fajne.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

poltora tygodnia temu bawilem sie Alfa 700 z obiektywem 16-105 ( ceneo ) i jest to naprawde dobry obiektyw
    16 - to juz prawie szeroki kąt, 105 - to juz prawie tele dla poczatkującego wystarczy. Jak pojdzie w strone krajobrazow to kupi sobie wtedy w pełni szeroki kąt, a jak pójdzie w strone ptaszków czy sportu to kupi sobie prawdziwe tele
    NinoVeron |==========[> | IG | Flickr | BLOG | MM | FB
    "na co sprzętu qpa gdy fotograf d..."

Cytat Zamieszczone przez hedgehog Zobacz posta
    Poszukaj dla szefa 24-105 3.5-4.5 Minolci, a jak wciąż za wąsko to 17-35 2.8-4. Obydwa fajne.
    Radze uwazniej czytac posty. W pierwszym mozna sie dowiedziec, ze kitowy 18-70 jest za waski.
    D70, GRD, FM2, Wyniki

Cytat Zamieszczone przez CZOLG Zobacz posta
    Radze uwazniej czytac posty. W pierwszym mozna sie dowiedziec, ze kitowy 18-70 jest za waski.
    A, w istocie.

No to Zeiss 16-85, sensowniej będzie chyba ciężko. Tylko, że to droga zabawka jest. :/
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Zawsze można zakupić Tamrona 11-18 który ostatnio spadł do poziomu ok. 1400zł. Tym też się da robić świetne zdjęcia - inne stwierdzenie to jedynie objawy onanizmu sprzętowego.
    Optycznie jest tożsamy z Sony 11-18. Ultra-szerokokątne szkła nigdy nie były tanie w żadnym z systemów więc wydatek ok. 2000zł to dość normalna cena.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów