Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Droga przez..

autograf
    Gość

Domyślnie Droga przez..

Witajcie,
    dziś byłem na ziemi świętokrzyskiej. Dojeżdżając do Kielc, zrobiłem małą przerwę na żarcie. I zobaczyłem taki obrazek. Postanowiłem go uwiecznić i pozostawić Wam pod ocenę. Kontynuując moje wcześniejsze kroczki [KLIK], mam nadzieję - że jest lepiej.

Dodam, że wreszcie nabyłem CRTka i na nim wołałem z NEFa. Wcześniej jak robiłem na laptoku było tak se.

Domyślnie Odp: Droga przez..

Jakoś ta droga tak wyrasta dziwnie ze środka kadru ...
    Poza tym widąc na pierwszym planie te ślady opon od razu rozglądam się w lewo i prawo szukając co tam jest ale jedyne co widzę to lampkę na biurku i brudny kubek

Drogę dałbym bardziej od rogu kadru (tzn jej widoczny zarys bo teraz teoretycznie tez tam sie znajduje) i imho lepiej byloby w poziomie.

Pozdro 600

autograf
    Gość

Szkoda miejsca. Szkoda, że tam ludziska wjeżdżają/jeżdzą samochodami. Ja swojego zostawiłem przy drodze, kilkaset metrów od miejsca gdzie popełniłem ten obrazek. Slady miały być - i jak widać są.

Piotr_ek
    Gość

Kadr mi się podoba. Nie wiem czemu ale pomimo prostoty i braku potencjału mi się podoba. technicznie - podłoga ok, niebo jakby ktoś na nie wylał dzbanek mleka - takie mam odczucie patrząc na nie. Nie podoba mi się obróbka na wysokości drzew - widać tak jakby niedociągnięcia pędzla i lekką pikselozę.

kadr także mi się podoba te slady na pierwszym planie i droga z niczego - na plus
    chyba by fajnie ten obrazek wyglądałby w bw ( warstwa na niebo ,aby dodać mu trochę dramatyzmu)

autograf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    warstwa na niebo ,aby dodać mu trochę dramatyzmu
    Hmm, powiadasz B&W. Może spróbuje. Ale mógłbyś podpowiedzieć czy chodzi Ci o layer levels na niebo?

pewnie można to zrobic na milion sposobów , ale ja np daje nowa warstwę dopasowania - krzywe bawie sie do odpowiedniego efektu a pózniej wymazuje dół , oczywiscie można to zrobić w trybie maski ( efekt można uzyskać nie tylko krzywymi ale i poziomami czy jeszcze jakimiś tam )

autograf
    Gość

Zanim spróbuję, poczekam jeszcze na inne komentarze. Ale dziękuję Ci za sugestie!

autograf
    Gość

No dobra. Decyzja zapadła. Specjalnie na życzenie kolegi Podoba się?

no i bw w/g mnie lepsze niż oryginał , może tylko dól jest zbyt jasny- kontrastowy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów