Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Domyślnie Chr

No to rozczaruję wszystkich. U mnie kingston śmiaga a sandisk powoduje że na wyświetlaczu po kilku fotkach pojawia się napis CHR. Sandisk kupiony w fotojoker z programem do wolania rawów. Sandisk III 1 Gb. Czy to napewno wina karty? Może coś przestawiłem w aparacie? Czy w takim wypadku mogę wymienić kartę?
    NIKON...

Domyślnie

Też się naczytałem sporo złego o Kingstonach, ale od lipca używam Kingstona Elite Pro 2 GB, bez nawet najmniejszych problemów. Szybkość zapisu jest dla mnie wystarczająca.

Domyślnie

Ja też mam Kingstona 1GB i jestem bardzo zadowolony .Mam też dwie karty Medion i mimo że nie firmowe to dobrze sobie radzą.
    D 500 D 600 D 750
    S 14 2,8 HSM / N 24-70 2,8 / N 28 1,8 / N 60 2,8D / N 105 1,4 E ED / S 70-200 2,8 OS / S 150 - 600C OS /SB900

Domyślnie

Myślę,że te wszystkie problemy istnieją bo:
    1.Na rynku istnieje duzo podróbek które naprawdę wyglądają na pierwszy rzut jak oryginał,a potem się dziwimy,że sypie sie w aparacie taka karta-dlatego uważajmy gdzie kupujemy
    2.Nikon współpracuje poprostu lepiej z kartami Sandiska,jest to powszechnie znana opinia
    3.Jak mamy sprzęt w torbie który przecież mało nie kosztuje,to dołóżmy troszkę kaski do Sandiska i będziemy spać spokojnie
    4.A jak mamy pecha i trafi się kiepska karta to jakiej firmy by nie była to i tak się sypnie i nic na to nie poradzimy

p.s.Osobiście w hybrydach którymi sie bawiłem wczesniej używałem Kingstonów ElitePro i Ultimate i nie narzekałem;
    ale jak kupiłem D80 to potym co przeczytałem na forum kupiłem SD Sandiska a tamte sprzedałem
    D7000/N14-24 2.8/N24-70 2.8/SB-800/MB-D80/

Domyślnie

Panowie..i może Panie. Tak sobie czytam i czytam i na tyle odpowiedzi na to pytanie zadane w poscie, jedna osoba stwiedziła, że miała problem z pamięciami Kingstona. Nie ma co opierać sie na wiadomościach z drugiej ręki. Ważne są fakty. Może rzeczywiście jakaś partia się Kingstonowi nie udała, ale pewnie tylko jedna i jest robione z tego wielkie halo. Ja od początku mojej zabawy ze sprzętem, czy to komputer, czy aparat, używałem kości Kingstona i niegdy nie miałem problemu. Więc...jak dla mnie marka sprawdzona.
    Pozdrawiam,
    Informatyk z Foto-Milu
    www.foto-mil.pl

Domyślnie

Mówiłem o tym kilka razy - mi Sandisk 2 GB padł - a mówią, że wtedy można spać spokojnie.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Tak przeglądając forum Canona znalazłem coś takiego
    http://canon-board.info/showthread.php?t=12761
    Jak widać są równiez problemy z pamięciami SanDisk.
    Tyle, że problem dotyczy podróbek. Może Ci co źle trafili na Kingstona równiez trafili na podróbkę...?

Pozdrawiam,
    Informatyk z Foto-Milu
    www.foto-mil.pl

Domyślnie

Nie ma co się łudzic - 100% niezawodnych kart po prostu nie ma. Ale ważne są między innymi warunki gwarancji, żeby w razie awarii szybko wymienić karte na sprawną. Sam mam starego kingstona 512, który od 4 lat działa poprawnie między innymi w d70. Ale wkładam go tylko wtedy gdy skonczy mi sie miejsce na innych kartach.
    Pozdrawiam

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów