Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Domyślnie co z Kingstonem?

Czytając różne posty, natykałem się wielokrotnie na złe opinie o pamięciach Kingston.
    Jakie inne kosci polecacie?

Pozdrawiam
    F80 + MB-16, N28-105D, N18-55VR, N70-300G, SB-800

Domyślnie

uzywam kingston elite pro i nie zauwazylem, zeby byl z nim jakis problem. nie mniej jednak rowniez slyszalem ze cos z nimi nie tak.

Domyślnie

Ja również tylko o tym czytałem, ale jak przeczytałem to się przestraszyłem i używam SanDisków. Mam zwykłą 512 i 1 GB Ultra II są bezproblemowe

Domyślnie

Z Kingstonem to jest tak, ze robi swietne pamieci komputerowe ale nie produkuje kart SD. Kupuje je od niezaleznych producentow i sprzedaje pod swoim logo. Czesto sa to produkty niskiej jakosci dla tego masa kart Kingstona sie posypala. Bylo o tym glosno swego czasu a Kingston stracil mocno na opini. Ponoc od jakiegos czasu maja lepsza jakosc ale kupujac nigdy nie wiesz na co trafisz. Ja mam Sandiska Ultra II i jest super. Dostalem wprawdzie tylko 10 lat gwarancji ale za 10 lat to pewnie zapomne, ze kiedys mialem cos takiego Generalnie wszyscy chwala sobie Sandiska i ja rowniez. Troche drozej ale solidnie.

Pozdrawiam
    Buculus
    D50+ Nikkor AF-S DX 18-55 ED + Nikkor 35-135 AF + Tamron 28-300 +SB20 + SanDisk Ultra II 1 GB+Lowepro TL+UV52+ Velbon CX660 + F50 + Nikkor 35-70 AF + kilka klisz i szukam dalej...

Domyślnie Re: co z Kingstonem?

Cytat Zamieszczone przez ryba747
    Czytając różne posty, natykałem się wielokrotnie na złe opinie o pamięciach Kingston.
    Jakie inne kosci polecacie?

Pozdrawiam

imho najpewniejszy jest Lexar
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Domyślnie

Ja mam KINGSTONA SD 1 GB ELITE PRO i sprawuje się super

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Osobiście nie używam Kingstonów, ale słyszałem, że różnie z nimi bywa. Kingston robi świetne pamięci do komputerów, to fakt. Proponuję kupno pamięci SanDisk. Jest to firma, która wymyśliła (z tego oc pamiętam) kartę CF i pod specyfikacje Sandiska wszyscy producenci robią aparaty.

Poza tym Sandisk 1GB to koszt ok.100-150zł, więc praktycznie tyle samo co Kingston.

Jeśli nie fotografujesz formuły 1 to wystarczy właśnie podstawowa karta pamięci. Aparaty przecież mają duże bufory zapisu, więc musiałbyś trzepać kilkanaście zdjęć pod rząd, żeby spowolnić pracę aparatu. Kupowanie tych ultra szybkich i drogich kart uważam za kompletnie zbyteczne (a wręcz burżujstwo ). Mam w aparacie bufor na 25 zdjęć i dopiero jakbym trzaskał przez 5 sekund z prędkością 5fps to bym spowolnił aparat. Przy dawnej cyfrze miałem bufor na 7 zdjęć i też nigdy nie zapchałem.

Resumując, polecam Sandiskai Lexara

Domyślnie

Nikt tego chyba nie sprawdzał ale Kingstony zapewne procentowo są tak samo awaryjne jak inne marki, ich jest poprostu na rynku najwięcej więc i najczęściej się zauważa że jest coś nie tak. Mam i znam wiele osób które mają Kingi i nikt nie narzekał.
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Domyślnie

Buculus, mylisz sie Kingston to nic innego jak Samsung. Tak SD, MMC jak i RAMy DDRy i inne.

robren, dokładnie masz racje.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów