Czytając różne posty, natykałem się wielokrotnie na złe opinie o pamięciach Kingston.
Jakie inne kosci polecacie?
Pozdrawiam
Szukaj
Czytając różne posty, natykałem się wielokrotnie na złe opinie o pamięciach Kingston.
Jakie inne kosci polecacie?
Pozdrawiam
F80 + MB-16, N28-105D, N18-55VR, N70-300G, SB-800
uzywam kingston elite pro i nie zauwazylem, zeby byl z nim jakis problem. nie mniej jednak rowniez slyszalem ze cos z nimi nie tak.
侍
Ja również tylko o tym czytałem, ale jak przeczytałem to się przestraszyłem i używam SanDisków. Mam zwykłą 512 i 1 GB Ultra II są bezproblemowe
Z Kingstonem to jest tak, ze robi swietne pamieci komputerowe ale nie produkuje kart SD. Kupuje je od niezaleznych producentow i sprzedaje pod swoim logo. Czesto sa to produkty niskiej jakosci dla tego masa kart Kingstona sie posypala. Bylo o tym glosno swego czasu a Kingston stracil mocno na opini. Ponoc od jakiegos czasu maja lepsza jakosc ale kupujac nigdy nie wiesz na co trafisz. Ja mam Sandiska Ultra II i jest super. Dostalem wprawdzie tylko 10 lat gwarancji ale za 10 lat to pewnie zapomne, ze kiedys mialem cos takiegoGeneralnie wszyscy chwala sobie Sandiska i ja rowniez. Troche drozej ale solidnie.
Pozdrawiam
Buculus
D50+ Nikkor AF-S DX 18-55 ED + Nikkor 35-135 AF + Tamron 28-300 +SB20 + SanDisk Ultra II 1 GB+Lowepro TL+UV52+ Velbon CX660 + F50 + Nikkor 35-70 AF + kilka klisz i szukam dalej...
Zamieszczone przez ryba747
imho najpewniejszy jest Lexar
D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||
Ja mam KINGSTONA SD 1 GB ELITE PRO i sprawuje się super
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Osobiście nie używam Kingstonów, ale słyszałem, że różnie z nimi bywa. Kingston robi świetne pamięci do komputerów, to fakt. Proponuję kupno pamięci SanDisk. Jest to firma, która wymyśliła (z tego oc pamiętam) kartę CF i pod specyfikacje Sandiska wszyscy producenci robią aparaty.
Poza tym Sandisk 1GB to koszt ok.100-150zł, więc praktycznie tyle samo co Kingston.
Jeśli nie fotografujesz formuły 1 to wystarczy właśnie podstawowa karta pamięci. Aparaty przecież mają duże bufory zapisu, więc musiałbyś trzepać kilkanaście zdjęć pod rząd, żeby spowolnić pracę aparatu. Kupowanie tych ultra szybkich i drogich kart uważam za kompletnie zbyteczne (a wręcz burżujstwo). Mam w aparacie bufor na 25 zdjęć i dopiero jakbym trzaskał przez 5 sekund z prędkością 5fps to bym spowolnił aparat. Przy dawnej cyfrze miałem bufor na 7 zdjęć i też nigdy nie zapchałem.
Resumując, polecam Sandiskai Lexara
Nikt tego chyba nie sprawdzał ale Kingstony zapewne procentowo są tak samo awaryjne jak inne marki, ich jest poprostu na rynku najwięcej więc i najczęściej się zauważa że jest coś nie tak. Mam i znam wiele osób które mają Kingi i nikt nie narzekał.
D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker
Buculus, mylisz sie Kingston to nic innego jak Samsung. Tak SD, MMC jak i RAMy DDRy i inne.
robren, dokładnie masz racje.
Skontaktuj się z nami