Witam, Mam taką możliwość wymienić moje d70 na d1h. czy warto? Djedynka, jest prawie ze nowa a moj d70 ma juz 50k na koncie.
zależy mi bardziej na tych 5fps niż 6mln pixli d70. ktoś miał d1h? poleca nie poleca?
Szukaj
Witam, Mam taką możliwość wymienić moje d70 na d1h. czy warto? Djedynka, jest prawie ze nowa a moj d70 ma juz 50k na koncie.
zależy mi bardziej na tych 5fps niż 6mln pixli d70. ktoś miał d1h? poleca nie poleca?
Ostatnio edytowane przez Rgbling ; 28-06-2008 o 17:13
na twoim miejscu bym sobie darował...
cahe powod ?
D200, T17-50, N100 2.8MF, SB-24
aha i uprawiam że tak powiem street, reportaże i zdjęcia ogólnie mówiąc sportów extremalnych, wiec fps potzrebne i wytrzymałe nie plastikowe body także. moze to coś rozjaśni.
http://www.kenrockwell.com/nikon/d1x.htm
historical warning
w sumie, tak poczytałem i ten D1H nie wygląda tak źle - pod warunkiem, że nie używasz flash'a oraz wyłączysz podgląd obrazka po zrobieniu na LCD (zmierzony przez dpreview czas wyświetlenia to 17 sekund ;p). Do tego może dojść problem z nowymi kartami CF oraz baterią, która podobno wystarcza na b. krótko.
No i te 2,7MB, jak dla mnie to nie zależnie do czego to to jest mało
D1 to mimo wszystko stary dziad i historia. Jak zmieniać body to moim zdaniem na coś wyraźnie lepszego, żeby zmiana była skokiem. Także w jakości zdjęć nie tylko w fps'ach.
Imho lepiej dozbierać kasę do D200, czy tam czego chcesz innego.
Pozdrawiam.
MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
|||blog ||| maciejsimm.com|||
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami