Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Mam co prawda Canona, ale też szukałem jasnego zooma na spacery (i nie tylko). Przymierzałem Sigmę 24-70/2.8. Efekty były bardzo kiepski. Straaaasznieeee wolny i głośny AF (sprzedawca układał towar na półce ruszając tylko ręką i lekko głową - AF nie był w stanie wyostrzyć - obiekt był dla niego za szybki), mydło na pełnej dziurze itp. Kupiłem Tamrona 28-75 w FotoMedia (Warszawa). Potestowałem przez tydzień i byłem zawiedziony (choć na początku szkło wydawało się być ok). Panowie w sklepie mieli jeszcze dwie sztuki, dali mi się nimi pobawić, szkiełko zmieniłem i teraz jest git. Za 1220zł mam szkło, które jest bardzo przyzwoite na szerokim przy pełnej dziurze. Po lekkim domknięciu jest na prawdę niezłe. AF jest dużo szybszy i cichszy niż w Sigmie.

Reasumując: polecam Tamrona. Trzeba tylko trafić dobry egzemplarz - warto więc kupować u sprawdzonych sprzedawców - zawsze można potem wymienić bez problemu.

Domyślnie

bardzo mi sie podoba ta loteria z kuopwaniem tamrona chyba szkoda czasu i zachodu, lepiej dolozyc pare groszy i brac cos co jest pewne... ale ja sie nie znam

Domyślnie

A myślisz, że w przypadku Sigmy nie ma loterii? Jest chyba jeszcze większa
    Pusta torba team
    BLOG

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów