Nikkor AF 70-300 G czy ten obiektyw się nadaje do D200 i czy to jest w miarę dobry obiektyw.
Szukaj
Nikkor AF 70-300 G czy ten obiektyw się nadaje do D200 i czy to jest w miarę dobry obiektyw.
larix, nadawać to on się nadaje - jak wszystkie Nikkory typu G. A czy jest w miarę dobry? W miarę dobry to on jest, ale nie za dobry. Wszystko zależy od zastosowanej miary, ale do D200 raczej bym go nie podpinał - będzie śmiesznie wyglądał.![]()
Jacek
prosta sprawa mam dobry aparat ale embargo na obiektywy jak na razie i muszę kupić coś 300mm tak aby robić jakieś zdjęcia.
Zawsze możesz go potraktować jako tymczasowe szkliwo. Działać będzie a jeśli nie będziesz zadowolony, to dokupisz coś lepszego.
d200 z bandingiem i jakieś tam różne winietujące szkiełka z aberacjami i dystorsjami...
Kiedy do jasnej anielki, uzmysłowicie sobie że obiektyw jakikolwiek by nie był, to nie jest DSRL-em.
Piszcie więc z łaski swojej w odpowiednich działach
Ps. Chcesz wydać przeszło 6 koła na body i zapiąć szkło z 3 stówy. Gratuluje.
pozdrawiam Krzysiaczek
ok może miejsce nie odpowiednie ale guzik z pentelką obchodzi kogoś to że aparat jest za 6tys a obiektyw za 300zł. Giertych się znalażł, guwniarz.
Przepraszam pozostałych za słownictwo....
Od Giertycha to tutaj lepiej nikogo nie wyzywaj, sam zachowujesz się jak Lenin...
zapinanie szkła za 300zł to tkiego korpusu mija się z celem i jest nielogiczne. Lepiej zrobiłbyś kupując D50 a do tego np. sigmę 100-300F4 bądź coś pdobnego. Będą po prostu lepsze efekty wydania kilku tysięcy zł.
pozdrawiam, Rokita![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Autor ma rację i jeśli chce to sam zadecyduje na co wyda pieniądze.
Kupił sobie D200 to niech ma. Pyta się o szkło za 300zł - niech się pyta, a jeśli komuś się nie chcę to niech nie odpowiada. Ja mu odpowiem: 70-300 G jest dobrym szkłem i może stanowić po prostu "tymczasowe" szkło. Zawsze potem możesz sprzedać i kupić coś lepszego...
D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ
Jeżeli nie zrozumiałeś ironii, to juz nie mój problem.Zamieszczone przez larix
Wycieczkę osobistą zwykle natychmistowo promuję waranem, jednak w tym przypadku się powstrzymam. Nie chcę być posądzany że to odwet.
pozdrawiam Krzysiaczek