Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Aga razy trzy

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Aga razy trzy

Witam, kolejne próby portreu..Liczę na rady i komentarze. Piszcie co jest nie tak i na co zwrócić większą uwagę. Z góry dziękuję.

1.

2.

3.

Pozdrawiam

Domyślnie Odp: Aga razy trzy

zacznij od poprawienia humoru modelce bo tu wygląda na lekko wkur****ą a i ostrość jest w przypadkowych miejscach

fakt..ostrosc raz, czasami , w trojce ta polka na scianie w tle jakos burzy koncepcje takiego close-portretu no i ta kolorystyka na rudo calosci foto jakos mi nie lezy..moze by tak zdjac troche tej saturacji ?
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Zadbaj o to, aby skóra modelki tak się nie błyszczała. Albo dobry makijaż, albo bardziej miękkie oświetlenie, albo pokombinuj PSem(np. stempel na 15%)

Po pierwsze rozmiar zdjęć a konkretnie pierwszego.
    Po drugie jak koledzy pisali - ostrość!!!
    Popracuj nad modelką. Rozbaw ją. Wkońcu chcesz ją pokazać w jak najlepszym świetle
    www.bwitek.com

Nikon F100 + 50mm f1.2, Nikon F100 + MB15 + 105mm f2.8
    Canon's, Mamiya's, Polaroid's

najlepsze z tu zaprezentowanych to nr 1 w/g mnie - ale daleko mu do ideału
    ostrość pominę bo tego raczej w ps można naprawić w małym zakresie pozwole sobie na szybko poprawić to co można zmienić w kilka sekund :
    1 kadr - trochę za dużo góry (narzedzie kadrowanie)
    2 jakiś niepotrzebnie rozpraszający "przedziałek" w którym niema włosów (stempel)
    3 modelka swieci sie jak - wiecie co to tylko w 2 miejscach lekko poparawie - dlaczego ? bo jestem leniwy (latka)

nieiwem jak innym ale mi się teraz trochę bardziej podoba
    (jeżeli autor niewyraża zgody na modyfikacje to prosze o pm usunę)

Uprawnienia umieszczania postów