Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: samotne drzewo

to
    Gość

Domyślnie samotne drzewo

centralny kadr i duża przestrzeń ma podkreślić osamotnienie drzewa

Domyślnie Odp: samotne drzewo

no to mi się już widzi!
    a nie masz jeszcze takiego bez tych gór zdaje się?wiesz sama trawa, samotne drzewo i te obłędne chmury?

to
    Gość

nie mam bez górek w tle... Teraz tak sobie myślę, że mogłem się położyć w trawie, to może nie byłoby ich widać....

dokładnie też tak myślę, ale...masz PS, więc do roboty
    wtedy to dopiero będzie samotne drzewo...

I tak jest bardzo fajnie! Rzuca mi sie tylko w oczy taki drobiazg - jasny punkt przy lewej krawedzi, przy horyzoncie. Bez niego byloby moim zdaniem lepiej. Pozdr
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

to
    Gość

Cytat Zamieszczone przez santina Zobacz posta
    dokładnie też tak myślę, ale...masz PS, więc do roboty
    wtedy to dopiero będzie samotne drzewo...
    eeeee... obróbka - TAK; pędzlowanie PSem nowego obrazka - NIE

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    I tak jest bardzo fajnie! Rzuca mi sie tylko w oczy taki drobiazg - jasny punkt przy lewej krawedzi, przy horyzoncie. Bez niego byloby moim zdaniem lepiej. Pozdr
    Tam dalej stawy są, więc to może fragment wody być. Da się wypędzlować, nawet przycinać kadru nie trzeba Dzięki za uwagę

To mi się podoba!
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

szkoda
    Ale widoczek fantastyczny!
    gdzie Ty takie niebo dorwał?

to
    Gość

Cytat Zamieszczone przez santina Zobacz posta
    gdzie Ty takie niebo dorwał?
    wstałem, wziąłem aparat, statyw i psa, wyszedłem z domu, a niebo tam było No a potem trochę mi PS pomógł

bombel
    Gość

No sorry, obróbkę widać polubiłeś, to dobrze, ale myślę, że tu jest przesadzona, a już na pewno niestaranna. Zaraz wpadnie tu Cruel i powie, że jego to się czepiam, a innych nie - i po części mógłby mieć rację.

Przesada jest kwestią gustu; ja myślę, że poleciałeś za daleko z niebem, a zapomniałeś o podłodze. Wydaje się, że przy tym wyglądzie całości przydałaby się z większym blaskiem, bo teraz wygląda jak przez zbyt ciemne okulary. O tym można dyskutować, co się komu podoba, a co nie - ja mam właśnei takie zdanie, że z jednej strony przesadzone (niebo), a z drugiej niedostateczna (podłoga). Nie przypuszczałem, że kiedyś to powiem, ja, miłośnik i propagator dramatycznych nieb, ale widać tak bywa.

Ale poświata wokół dołu drzewa, i prześwitująca przez gałęzie dużo jaśniejsza plama światła to nie jest sprawa gustu - tutaj wyraźnie został po obróbce ślad, a to oznacza niestaranność.

Nioe twierdzę stanowczo, że całe zdjęcie jest złe; przesada - gdyby bylka większa to zepsułaby bardziej - ale mogłoby być sporo lepsze.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów