Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Wizyta na Helu

Domyślnie Odp: Wizyna na Helu

Szczerze naprawdę nie wiem dlaczego ja się z tamtym bawiłem A co z tym? Może na przyszłość jakoś inaczej kadry brać. Niestety chwilowo nie mam ani szarej połówki ani polaryzacyjnego na dany obiektyw i muszę się trochę namęczyć żeby było dość światła na dole oraz nie przepalić góry.
    D300, 50mm f1.8, potrzaskany 18-200, SB800 i jakieś tam graty. W trakcie zarabiania na szklarnie...

Więc się nie męcz! Czas zanabyć Cokina! Zdjęcia to ma być przyjemność, a nie męczarnia!
    Koszt podstawowego zestawu to niewielka kwota, polecam!
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Wielkie dzięki, na pewno zerknę. A ta "męczarnia" o której wspomniałem to przecież sama przyjemność
    D300, 50mm f1.8, potrzaskany 18-200, SB800 i jakieś tam graty. W trakcie zarabiania na szklarnie...

Może ktoś jeszcze coś doda?

bombel
    Gość

Domyślnie Odp: Wizyta na Helu

Myślę, że widzisz wystarczająco dużo (tak sądzę po Twoich wypowiedziach), żeby przejść do następnego etapu.

Widzisz mianowicie, że ciężko jest (zwłaszcza na takim jak to) zdjęciu naświetlić dobrze i podłogę i niebo. Oczywiście nie tylko można, ale i należy sioę wspomagać obróbką w programach graficznych - ale taki filtr jak szara połówka znakomicie ułatwia zarejestrowanie dobrego materiału.

Ja wiem, że to kosztuje, ale nikt nie obiecywał, że nie będzie.

Kolor bardzo ładny. Jeśli to z 18-200 VR to jestem pełen podziwu dla ostrości tego szkła

bombel
    Gość

Prawdę mówiąc nie wiem, skąd się wzięła ta plota, że 18-200 jakoby był nieostry. Owszem, ten obiektyw ma parę wad, ale akurat ostrości to mu nie brakuje, a jako ktoś umie zrobić porządnie zdjęcie, to mu będą wychodzić żylety, jak zechce.

I to spokojniutko. Zresztą bokeh też ładny.

Nie dam złego słowa powiedzieć na to szkło.

Tak to 18-200 VR. Podkreślam, że zdjęcie robione z ręki Byłem tam przypadkowo i niestety nie miałem ze sobą statywu. Ma kilka wad, ale ogólnie jestem ze szkiełka zadowolony. Lecz co ja tam mogę mówić skoro miałem tylko z dwoma do czynienia.

autograf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Prawdę mówiąc nie wiem, skąd się wzięła ta plota, że 18-200 jakoby był nieostry. Owszem, ten obiektyw ma parę wad, ale akurat ostrości to mu nie brakuje, a jako ktoś umie zrobić porządnie zdjęcie, to mu będą wychodzić żylety, jak zechce.

I to spokojniutko. Zresztą bokeh też ładny.

Nie dam złego słowa powiedzieć na to szkło.
    Bombel też mam to szkło. Ale zauważyłem, że większość Twoich prac (przynajmniej publikowanych na łamach tego forum) to przede wszystkim szeroki kąt, czyli 18mm. Nie myślałeś o czymś szerszym? A może takowy masz?

bombel
    Gość

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    Bombel też mam to szkło. Ale zauważyłem, że większość Twoich prac (przynajmniej publikowanych na łamach tego forum) to przede wszystkim szeroki kąt, czyli 18mm. Nie myślałeś o czymś szerszym? A może takowy masz?
    1. Nie wszystkie to najszerszy kąt, chociaż większość rzeczywiście. A może niedługo dam nawet równo drugi koniec (200)?

2. Tak, mam. Na przykład Krakowski zakamar z podłogą albo monachijskie lotnisko były robione na 12 mm. Jak chcesz, to dami Ci linki.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów