Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: dwa

Domyślnie dwa

//EDIT
    BRAK ZDJĘĆ, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

dwa zdjęcia wygrzebane z szuflady

1.

2. - wiem, że leci w prawo, ale za nic nie dało rady naprostować
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 24-05-2026 o 12:46 Powód: brak zdjęć, wygasł hosting

Domyślnie Odp: dwa

mi sie 2. podoba. prawdę mówiąc, nie wiem jak leci... może trochę za dużo nieba jest
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

bardzo lubię takie klimaty!!

Super!!!
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Gdybym był miłośnikiem HDR'ów na bank bym sie fascynował

Jedynka nie podchodzi mi z racji popaprania kolorów. Dwójka bardziej wygląda jak "star destroyer" niż budynek.

Czemu nie jestem miłośnikiem HDR'ów?

Motorniczy
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Slepy Zobacz posta
    Gdybym był miłośnikiem HDR'ów na bank bym sie fascynował

Jedynka nie podchodzi mi z racji popaprania kolorów. Dwójka bardziej wygląda jak "star destroyer" niż budynek.

Czemu nie jestem miłośnikiem HDR'ów?
    Bo HDRy to "blaszki" Pozdro

bombel
    Gość

To nie są HDRy. To nawet nie stało obok HDRa. To jest tak odległe od HDRa jak Hi od Low keya.

Jeśli ktoś zobaczy zdjęcia takiego dajmy na to LonelyWolfa, dozna zachwytu (jak wszyscy), a potem nagle zorientuje się, że to właśnie HDRy, to dopiero może się wypowiadać, że lubi bądź nie lubi HDRow.

Zaczynanie gadki o HDRach przy tych zdjęciach jest po prostu jakimś kosmicznym i totalnym nieporozumieniem.

poczułem się werbalnie skarcony..
    przepraszam..

bombel
    Gość

A proszę.

A jeśli idzie o HDRy, to ani nie jesteś pierwszy, ani zapewne nie ostatni, który tak twierdzi.

Mój drogi Bomblu to są hdr'y. W końcu to nazwa techniki. Tylko, że to kiczowate hdr'y. A takie dobre kadry się zmarnowały... Przy czym gdyby to był dział 'digart' nie pisnąłbym słowa.

bombel
    Gość

Cytat Zamieszczone przez anchel Zobacz posta
    Mój drogi Bomblu to są hdr'y. W końcu to nazwa techniki.
    Być może w sensie semantycznym tak. Podobnie, i mówię to całkowicie poważnie, był kiedyś samochód o nazwie Trabant Limuzyna (dla odróżnienia od Tarbanta kombi). W sensie nomenklaturowym była to faktycznie limuzyna (bo nie kombi ani hatchback) - tylko co to za limuzyna, sam powiedz... Wstyd nawet było tak o tym samochodzie mówić. Nazwa 'sedan' jeszcze wtedy nie funkcjonowała.

Po drugie nie mogę się zgodzić, żeby takie coś nazywać HDRami, bo ludzie to czytają, a potem sobie pomyślą, że to naprawdę mogą być HDRy... A przecież obaj wiemy, że z rozpiętości tonalną to nie ma nic wspólnego, za to z mieszającym-w-głowach progamem wiele...

No i na koniec - gdyby to nawet był nieudany HDR, ale gdybym widział choć małą próbę i celowość zwiększenia rozpiętości tonów (a były takie próby mniej i bardziej udane, sam pamiętam nawy kościelne i inne) - to jeszcze możnaby dyskutować. Ale tu dostrzegam tylko na siłę włożony efekt, dla czczego szpanu - nic więcej.

Nie, nie Anchelu, to nie są HDRy, nawet jeśli powstały w progarmie do HDRów.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów