Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: "Bzyczenie" D80

Domyślnie "Bzyczenie" D80

Witam.
    Jestem posiadaczem D80 od mniej wiecej pol roku, jednak niedawno zauwazylem (uslyszalem) pewne "brzeczenie" korpusu w okolicy lustra. Nie wiem czy wczesniej tez tak bylo (moze nie zwrocilem uwagi) czy jest to efekt jakiegos uderzenia, chociaz staram sie obchodzic ze sprzetem delikatnie i nie przypominam sobie zadnego wiekszego obicia. Aparat brzeczy zarowno wlaczony jak i wylaczony. Jest to o tyle dziwne ze brzeczy tak przy kazdej zmianie polozenia pion - poziom. Jakby rezonansuje i sie uspokaja. Czy to lustro sie obluzowalo? A moze to wrecz normalne?
    Z gory dziekuje za odpowiedz.

Zbanowany
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: "Bzyczenie" D80

kuleczka xD

Pyt: W moim korpusie słyszę delikatne grzechotanie, co jest przyczyna? Czy mam uszkodzony korpus?
    Odp: Twój korpus wyposażono w czujnik położenia aparatu (orientacji pionowej i poziomej). Opiera się on na kulce poruszającej się w specjalnym "koszyku". To ona właśnie generuje ten dźwięk.

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=17663
    pyt3

dziekuje, przepraszam za głupie pytanie

stoh nie rób sobie jaj z kolegi skorowon tak naprawdę to jak się wsłuchasz w to bzyczenie to usłyszysz błagalne wołanie korpusu " nie zamieniaj mnie na żadne nowosci "

Zbanowany
    Miasto
    Łódź

Cytat Zamieszczone przez malibu Zobacz posta
    stoh nie rób sobie jaj z kolegi skorowon tak naprawdę to jak się wsłuchasz w to bzyczenie to usłyszysz błagalne wołanie korpusu " nie zamieniaj mnie na żadne nowosci "
    Ehh no dobra powiem Ci ...

Lustro Ci się urwało i wpadko pod baterie ..

Uprawnienia umieszczania postów