Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie d100 jako dodatek do d60

czy warto kupić sobie jako dodatek do d60 body d100 wiem że to dziadek ale dla amatora powinien sie nadać a na jakieś imprezy gdzie wstyd z d60 iść i dużych powiększeń nie trzeba wykonywać mugłby być ceny też nie są kolosalne i podobno współpracuje z posiadaną przezemnie lampą sb28dx w ttl-u czyli jest pełna automatyka niewiem czy ma pomiar światła ze szkłąmi bez procka ale z tym da sie żyć
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie Odp: d100 jako dodatek do d60

To jest jedno zdanie?
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Nie dość, że jedno to jeszcze bez składni i z bykami.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

poprawiono w Word-dzie

Czy warto kupić sobie jako dodatek do d60 body d100 wiem że to dziadek, ale dla amatora powinien się nadać a na jakieś imprezy gdzie wstyd z d60 iść i dużych powiększeń nie trzeba wykonywać mógłby być ceny też nie są kolosalne i podobno współpracuje z posiadaną przeze mnie lampą sb28dx, w ttl-u czyli jest pełna automatyka nie wiem czy ma pomiar światła ze szkłami bez procka, ale z tym da się żyć

ps. musicie sie zaraz czepiać pisowni i składni nie jestem polonistą
    Moja Galeria | Mój Blog

jeszcze jakąkolwiek kropkę poproszę i odpowiem na pytanie.

(sens zrozumiałem, ale jestem złośliwym humanistą)
    NIKON D1X | NIKON F601 | PENTACON SIX TL
    stopka to nie giełda
    www.bartkodebkowski.com - już wkrótce!

dostępne D100 praktycznie tylko z drugiej czy może trzeciej ręki, korpus ma już trochę na karku, matryce też potrafią mieć sporo hot albo dead pixeli z ewentualnym serwisem też może być już problem.

ja bym się bardzoooo mocno zastanawiał, zależy oczywiście od ceny nie lepiej sprzedać D60 i kupić D80?

bez sensu. I tak będziesz robił zdjęcia D60, a D100 będzie leżał w torbie. Na dziś najrozsądniejszy zakup to używka D200 albo poczekaj na CMOSa i lepsze wysokie ISO - D90.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Kupic mozna czemu by nie, tylko pytanie czy sens jest wydawac na to kase? Troche dziwne wydaje mi sie uzywanie D60 na codzien a D100 jako dodatek/zapas. Czy D100 bedzie robil zdjecia lepsze/gorsze niz D60? Ogolnie sam pomysl wydaje mi sie dziwny, bo jesli juz planowal bys w druga strone czyli mam D100 i chce D60/D40 jako zapas to spoko, male, lekkie i zawsze mozna trzymac w torbie jak cos bedzie nie tak z D100 to rozumiem, ale w druga strone hmm...
    A moze sprzedac D60 dolozyc to co chciales wydac na D100 i jeszcze troszke i kupic D200?

EDIT:
    Sie wszyscy rzucili odpowiadac
    Ostatnio edytowane przez Yanluk ; 26-06-2008 o 11:06 Powód: EDIT
    Fuji: X100, X-Pro1, X-T2

Co do d60 to jestem z niego zadowolony i w tym momencie go nie sprzedam do zdjęć makro mi wystarcza a na imprezy potrzebowałbym coś lepszego d200 ma te wadę, że lampa sb28dx będzie działać tak samo jak w d60, czyli manual a w d100 z automatyką i nie planuje kupować nowej, sb800 no chyba, że się szarpnę i kupie d1, ale to moim zdaniem totalne szaleństwo.

Ps no i tym razem jest nawet kropka sory za docinki, ale mnie w pracy, wnerwili bo za karę padło na mnie sprzątanie szafy okablowania strukturalnego z kurzu tylko nie wiem, komu podpadłem i za co.
    Ostatnio edytowane przez tol2di ; 26-06-2008 o 11:22
    Moja Galeria | Mój Blog

Cytat Zamieszczone przez tol2di Zobacz posta
    ... lampa sb28dx będzie działać tak samo jak w d60, czyli manual ....
    niekoniecznie w manualu, bardzo dobrze będzie chodziła w swoim trybie A. Polecam.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów