Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 77

Domyślnie Odp: Program do nagrywania płyt DVD i CD

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Kolego... masz naprawde powazne problemy z rozumieniem czytanej tresci. Pytales, czy naprawde uwazam, ze wiem jakie sa potrzeby pytajacego. Odpowiedzialem Ci, ze naprawde wiem, bo przeczytalem to czego oczekiwal, w pytaniu, ktore zawarl w tym watku. TERAZ DO CIEBIE DOCIERA TEN KONTEKST?
    Wiesz do mnie cały czas docierał... Problem jest z tobą.

Potrafie logicznie rozumowac, wiec jesli ktos pisze ze chodzi mu o "prosty, mini program do nagrywania", to wlasnie takiego oczekuje, a nie instalacji i kazdorazowego uruchamiania calego nowego systemu operacyjnego, zeby te plyte wypalic.
    Cytat z pierwszego artyklułu:
    Nie chcę wydawać 200zł na nero. Uważm, że to świetny program - testowałem wersje trial - tyle, że mi nie sa potrzebne jego wszytskie funkcje. Chce tylko i wyłącznie nagrywać płyty.
    Prosiłem o cytat i o nie wycinanie go z kontekstu. Ty oczywiście nie zacytowałeś tylko napisałeś swoją wersje.
    Sadzisz, że autor by nie użył Nero, gdyby było tańsze?(podpowiedź - cena)

Naucz sie cytowac, bo nie rozumiem o co Ci chodzi. Przeczytalem o potrzebach autora watku na samym poczatku. Ty dopiero teraz zaskoczyles, ze chodzi mu o prosty program -- proponujac CDburnerXP. WIEC O CO CI Q CHODZI? Ze jednak instalacja calego drugiego systemu operacyjnego po to tylko zeby wypalic plytke, jest genialnym pomyslem i nie nalezy go krytykowac?
    Jest rozwiązaniem problemu, spełniającym założenia.

Wybacz kolego, ale kompletnie nie kumam co Ci sie w glowie roi. Wyciagasz zdania z kontekstu, do cytatow dopisujesz bzdury, ktore z nimi nie maja nic wspolnego (a cytuje sie wlasnie po to, zeby do tych slow sie odnosic). Na moje nie potrafisz w ogole rzeczowo dyskutowac i brniesz w kompletne bzdury, a ja nie mam juz ochoty drazyc w konkretnych zdaniach i lawirowac miedzy zawilosciami Twojego toku rozumowania.
    Dlatego -- EOT.
    Prosiłem o cytaty, że nie wziąłem wszystkich kryteriów pod uwagę, nie dałeś mi ich. I ty śmiesz twierdzić, że dyskutujesz na argumenty?!
    Przynajmniej się co do jednego zgadzamy EOT

bombel
    Gość

I co, nie mowiłem, że jak dotąd nie pojął, to już nie pojmie?

A ja proponuje zeby Zimny Maciek sam sie wypowiedzial co do roznych podawanych tu pomyslow to moze wtedy utnie te bezsensowne dyskusje
    PROSIMY

przepraszam nie zauwazylem ze sie juz wypowiedzial

Dzięki za wszytskie odpowiedzi. Faktycznie chodziło mi raczej o jakiś prosty, mini program do nagrywania. Mimo to za propozycję linuxową też dziękuję.

podkreslenie moje
    chyba wystarczy czytac ze zrozumieniem
    Ostatnio edytowane przez marszull ; 27-06-2008 o 21:57

bombel
    Gość

Tłumaczysz to od godzinki, a ja już drugi dzień, ale nie przejmuj się - to jeszcze potrwa.

Skądinąd jestem coraz ciekawszy, jakie argumenty tu jeszcze padną. Poważnie. Czy PawłaP stać jeszcze na wykrzesanie jakiegoś argumentu? Nie o cytatach, bo to nudne...

O celowości instalacji nowego systemu. To mnie ciekawi. Kto jeszcze jakie argumenty poda, że takie rady są cenne? Kto (i jak) będzie dowodził, że to jeśli nie dobra, to świetna porada? Ktojezze uważa (i dlaczego) że to nei tylko ma sens, ale nawet dwa sensy?

Nie czujesz, że to pasjonujące?

Wywołałem wojnę. Ale nie było to moim zamiarem.
    Powiem Wam dlaczego zaproponowałem K3B. Wcale nie jestem informatycznym Guru ani jakimś specem od tych spraw.

Kiedyś dawno, dawno temu (kilka lat wstecz, w systemach i w oprogramowaniu, to epoka), córka skończyła prezentację w jedynie słusznym MS Office (zresztą wspaniałym pakiecie biurowym), na lekcję informatyki.
    Było już późno. Pech chciał że MS Windows padł.
    Cóż było robić?
    Miałem Knoppixa na płytce z PC Worda czy też Chipa. Nie pamiętam teraz. Wcześniej czytałem trochę artykułów o systemach Unixowych, o systemie plików w tych systemach, oraz byłem po kilku próbach uruchomieniu systemu z bootowalnej płytki.
    Pomyślałem że warto spróbować uratować sprawę i nagrać płytkę przy pomocy Linuxa. Miałem wtedy dwa napędy zwykły CD i Nagrywarkę CD/DVD. Odpaliłem system Knoppix na CD, z bootowalnej płytki i przy pomocy napędu-nagrywarki CD/DVD i nagrałem płytkę pod Linuxem.
    Zaoszczędziłem czas na instalację Windy i uratowałem sprawę.
    Wobec tego przekonałem się że Linux nie jest taki zły i zainstalowałem go na dysku twardym. Przekonałem się, że do pracy, domowych spraw finansowych (bankowość internetowa), surfowania po internecie, słuchania radia, oglądania multimediów i innych zadań nadaje się znakomicie.
    Wcześniej niektórzy koledzy pisali że trzeba kupić jakieś pismo z płytką. Owszem trzeba, ale przecież wielu z nas kupuje takie pisma, bo postęp w technologiach cyfrowych jest tak przeogromny, że musimy być na bieżąco, poprzez literaturę prasy fachowej. Zakładałem, może błędnie, że Zimny Maciek albo ktoś z jego kolegów ma taką płytkę np z Ubuntu albo Kubuntu.
    Jedyne czego mi brakuje w Linuxie to mały wybór oprogramowania graficznego, owszem można to odpalić poprzez Wine, ale to nie jet to (sypie się).
    Można zadać pytanie.
    Dlaczego pod Linuxem nie ma tych programów. Nie ma ich dlatego bo sam system nie jest powszechny i programistom nie opłaca się pisać oprogramowania, nawet tym którzy chcieliby to zrobić za free, bo efekty ich pracy doceni niewielka grupa użytkowników Linuxa.
    Linux jednak jest darmowy i legalny (zawsze można zaoszczędzić parę groszy). Pozyskanie oprogramowania kosztuje tyle co połączenie z internetem.
    Myślę że warto zainteresować innych Linuxem. Tym bardziej że MS po premierze Visty, zagrał na nosie wszystkim, których przyzwyczaił do swojego systemu.
    Vista niewiele nowego wnosi, poza tym, że niejednokrotnie trzeba wymienić sprzęt.
    Jeśli ktoś chce korzystać z systemów MS to może bo są one bardzo dobre ale myślę, że warto mieć również Linuxa. Zawsze może się przydać, tak jak drugie body na imprezie
    Ostatnio edytowane przez jurekb ; 27-06-2008 o 23:12

bombel
    Gość

Po raz pierwszy w tym wątku się z Tobą zgadzam. Piszesz do rzeczy o systemie i o tym, co można nim zrobić.

Pozwól tylko, że jeszcze raz przypomnę - w ogóle o to nikt nie pytał. Rozumiesz, prawda?

Czy dostrzegasz potrzebę nieśmiecenia? Czy uważasz, że znajomość języków obcych jest pożyteczna? Czy dostrzegasz, że dobrze jest mieć prawo jazdy?

Zatem czemu na pytanie o prosty i tani program do wypalania płyt pod Vistę - nie poradziłeś, żeby nie śmiecić? Czemu nie namawiałeś do nauki języków obcych lub zrobienia prawa jazdy?

Podpowiem Ci - bo to co prawda jest dobre i chwalebne, ale kompletnie nie na temat. Rzumiesz? Ma się nijak do pytania. Z równym bezsensem mógłyś powiedzieć, żeby nie zaśmiecać otoczenia - to jest ta waga odpowiedzi.

>Pozwól tylko, że jeszcze raz przypomnę - w ogóle o to nikt nie pytał. Rozumiesz, prawda?

pytal, pytal... czytaj ze zrozumieniem... ale tym szerszym...(choc to moze za wiele)

>Czy dostrzegasz potrzebę nieśmiecenia? Czy uważasz, że znajomość ....

Ty zasmiecasz, piszac jakies bzdury o Linuksie, ze w sumie boisz sie lodowke otworzyc, bo moglby tam byc Lin

>Zatem czemu na pytanie o prosty i tani program do wypalania płyt pod Vistę - nie poradziłeś, żeby nie śmiecić?

Poniewaz nauczony doswiadczeniem polecil program (razem z systemem), ktory wydal mu sie najlepszy. Jak sie komu nie podoba... mozna krotko.. np. dzieki ale szukam czego innego...

Podpowiem Ci - bo to co prawda jest dobre i chwalebne, ale kompletnie nie na temat.

moze lepiej juz nie podpowiadaj...
    prowokujesz do dalszego ciagniecia tego juz niezbyt przyjemnego watku...

>Rzumiesz? Ma się nijak do pytania. Z równym bezsensem mógłyś powiedzieć, żeby nie zaśmiecać otoczenia - to jest ta waga odpowiedzi.

zaczynam powaznie zastanawiac sie ile masz lat...

oryginalny Nero versja 8 , tylko okrojona , z licencja jest na allegro ... za 15 zl ...

bombel
    Gość

Nie ty jeden się zastanawiasz, ileż mam ci lat. Ja nie będę cię przekonywać, poczyaj sobie zdania innych.

Cytat Zamieszczone przez jurekb Zobacz posta
    Dlaczego pod Linuxem nie ma tych programów. Nie ma ich dlatego bo sam system nie jest powszechny i programistom nie opłaca się pisać oprogramowania, nawet tym którzy chcieliby to zrobić za free, bo efekty ich pracy doceni niewielka grupa użytkowników Linuxa.
    Dlatego, że LINUX jest generalnie oprogramowaniem OPEN SOURCE i tylko nieliczne dystrybucje tego systemu występują w wersjach komercyjnych.

Jak więc idea open source nakazuje, jest pisany przez całe rzesze informatyków entuzjastów tego projektu i jeśli tylko pozwalają na to ograniczenia licencyjne, albo udaje się je jakoś ominąć, to pojawiają się różne narzędzia.

Dobrym przykładem jest tu GIMP, dobrze służący użytkownikom linuksów, stanowiąc niedoskonałą alternatywę dla Photoshopa.

Tak więc odpowiedzią na Twoje pytanie jest czujność komercyjnych producentów, którzy to skutecznie utrudniają rozwój tej szczytnej idei.

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów