Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Problem z fotobankiem

Mam fotobank i-Tec X Drive II 40gb. Sympatyczne urzadzenie - mecze juz od 3 lat. Ostatnio odmowil posluszenstwa i wyswietla INIT FAILED jak go odpalam z karta lub bez karty. Podlaczony do kompa dziala normalnie jak zewnetrzny dysk.
    Co sie mogla skisic? Jakis quasi-system pozwalajacy mu funkcjonowac samodzielnie? Fizycznie wyglada na sprawny choc wiele przeszedl.
    Jak sie naprawia jakis firmware czy cholera wie co na tym badziewu?

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie Odp: Problem z fotobankiem

a sprawdź system plików..może masz sformatowany przypadkowo na NTFS a nie na FAT32
    instagram.com/darkroomnightlife

Mam taki sam fotobank. Przerobiłem raz temat złego formatowania o którym pisze cypherdid. Fotobank przestał działać także z kompem. Wgranie ze strony producenta nowego softu naprawiło problem. Miałem drugi problem z podobnymi objawami jak twoje. Okazało się, że wyczepił się dysk fotobanku. . Fabryczna guma która usztywniała dysk w obudowie straciła swoje własciwośći , dysk miał spory luz i się wyczepił. Wypiąłem dysk, jeszcze raz mocno wpiąłem go i usztywniłem przy pomocy styropianu do obudowy. Wszystko wróciło do normy.
    Pozdrawiam Pietrus
    D500|D300|D70|Lumix DCM-FZ1000|N50|N18-70|N18-200VR|N70-300ED|Tamron 150-600 G2|SB800|SanDisk Extreme PRO 64GB|Sony XQD 64GB|

U mnie z kompem dziala wiec mechaniczne uszkodzenie nie wchodzi w gre. Faktycznie mam NTFS. Komp mi sie niestety rozsypal i chwilowo nie sprawdze. Teraz uzywam takiego na ktorym nie mam zadnych praw wiec nie sformatuje.
    Dzieki za porade. Przetestuje jak tylko sprzet postawie na nogi i dam znac jak poszlo.

Domyślnie

No to chyba narobilem bigosu. XP nie chce tego badziewia sformatowac na FAT - po prostu opcja jest nieaktywna
    Moze jakis spec od hardwaru moglby cos paradzic?
    Inna sprawa czy moim radosnym formatowaniem nie zalatwilem jakiegos firmware'a?

Moge prosic o link do strony producenta - nie moge znalezc - wpisuje w google rozne hasla ale nie trafilem na wlasciwa strone

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bolleque Zobacz posta
    No to chyba narobilem bigosu. XP nie chce tego badziewia sformatowac na FAT - po prostu opcja jest nieaktywna
    Moze jakis spec od hardwaru moglby cos paradzic?
    Inna sprawa czy moim radosnym formatowaniem nie zalatwilem jakiegos firmware'a?

Moge prosic o link do strony producenta - nie moge znalezc - wpisuje w google rozne hasla ale nie trafilem na wlasciwa strone
    Niestety narobiłeś. Pisałem wyżej, że też źle sformatowałem. Oddałem wtedy dysk do informatyka i on znalazł stronę producenta z firmware'm i po problemie. Nie pozostaje tobie nic innego jak szukać jak nie w google to szukaj w yahoo. Czasami ta wyszukiwarka pokazuje więcej specjalistycznych stron. Pamiętam, że strona producenta była chyba Tajwan.
    Pozdrawiam Pietrus
    D500|D300|D70|Lumix DCM-FZ1000|N50|N18-70|N18-200VR|N70-300ED|Tamron 150-600 G2|SB800|SanDisk Extreme PRO 64GB|Sony XQD 64GB|

Domyślnie

Myślę,że znalazłem stronę na której jest oprogramowanie do twojego iTeca
    1. http://www.vosonic.com/index.php?php_mode=downloads
    i ta
    2.http://old.vosonic.com/index.php?PA=support
    UWAGA! Po upgreadowaniu firmware należy wcisnąć RESET
    Ostatnio edytowane przez Pietrus ; 04-07-2008 o 19:22
    Pozdrawiam Pietrus

Domyślnie

Dzieki za wszystkie porady.

Sciagnalem freeware swissknife.exe i sformatowalem FAT32. Gra i buczy. Zadne drivery nie byly potrzebne. Widocznie 'system' nie jest na dysku tylko na czyms innym.

A przy okazji z innej beczki - wymieniales moze w tym sprzecie akumulator? Ten 3 letni juz slabo trzyma.

Domyślnie

Spróbuj tak:
    1. podepnij bank do kompa
    2. sprawdź pod jaką literką pojawił się nowy dysk (uruchamiają np. Mój
    komputer)
    3. START - URUCHOM wpisz CMD
    4. uruchomi Ci się konsola
    5. wpisz: FORMAT DYSK: /X /FS:FAT32
    gdzie DYSK: to nazwa Twojego banku (z dwukropkiem)
    Odezwij się jak Ci poszło.
    Wiem, że porada nieaktualna, ale ciekawi mnie czy taki sposób też zadziała.
    Ostatnio edytowane przez zakwas ; 07-07-2008 o 12:42
    The name of the game is to fill the frame.

Domyślnie

Na razie nie probowalem formatowac sugerowanym sposobem bo na razie nie ma takiej potrzeby wiec nie kusze licha.

Ponawiam pytanie - czy ktos wymianial akumulator w tym urzadzeniu?

Wyjalem go i ma oznaczenie 3.7V 1100mAh UF653450R. Nic mi to nie mowi. Google wyrzucil kilka linkow ale nic nie wnoszacych - nie sa to sklepy gdzie mozna to kupic. Pokazalem w kilku sklepach to rozkladaja rece. Moze z jakiegos innego urzadzenia bedzie pasowal?

Troche uzytecznosc spadla bo bateria nie wytrzymuje zczytania jednego CF 4GB

Uprawnienia umieszczania postów