Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: D200 czy D80?

Domyślnie Odp: D200 czy D80?

Cytat Zamieszczone przez luxius Zobacz posta
    ...d200 robi jpgi nad ktorymi bedziesz musial popracowac ,
    ...

jesli jednak robisz glownie w jpg, to takie obrazki z d80 sa poprostu "ladniejsze" - i praktycznie gotowe, biarac pod uwage oczekiwania wobec jpg,
    ...
    jesli wolisz gotowe obrazki -wybierz d80
    nie wiem skąd ci się biora te obserwacje. Nie widze specjalnych róznic między jpg z D200 i z D80.
    Zalety D200 nad D80 sa bezsprzeczne i D80 nie ma żadnych przewag (praktycznych) ani w obrazowaniu, a tym bardziej w funkcjach body i w gałkologii.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Mam ten sam problem.Zastanawia mnie awaryjność D80.Jakoś dużo użytkowników ma z nim problemy.Do moich potrzeb wystarczy D80,ale jak czytam o awaryjności tej puszki to wolę kupić uzywane d200.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

mydlo z D200 to tez chory mit, moj robil ostre foty
    fota z d200 bez wyostrzania http://pliki.ignasiak.net/smieci/DSC_0127.jpg
    Ostatnio edytowane przez BartekIgnasiak ; 25-06-2008 o 23:10

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    nie wiem skąd ci się biora te obserwacje. Nie widze specjalnych róznic między jpg z D200 i z D80.
    Zalety D200 nad D80 sa bezsprzeczne i D80 nie ma żadnych przewag (praktycznych) ani w obrazowaniu, a tym bardziej w funkcjach body i w gałkologii.

obserwacje biora sie z wyswietlenia obok siebie dwoch plikow - - jednego z d200, drugiego z d80

jestem uzytkowinikiem obydwu aparatow, i to so moje subiektywne obserwacje
    jak chcesz to napisz o swoich

Cytat Zamieszczone przez BartekIgnasiak Zobacz posta
    mydlo z D200 to tez chory mit, moj robil ostre foty
    fota z d200 bez wyostrzania http://pliki.ignasiak.net/smieci/DSC_0127.jpg

ze bezposrednim swiatlem byskowym wszytsko jest ostre. tym bardziej jak kreska ostra i sporo tuszu
    zly przyklad

jestem uzytkowinikiem obydwu aparatow, i to so moje subiektywne obserwacje
    jak chcesz to napisz o swoich
    moje są takie jak napisałem - to niuansiki niedostrzegalne przez większość.
    Mam dostęp do tego body - by nie było, że nie wiem o czym pisze.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Obraz D80 i D200 dają ten sam. Do rozważenia pozostaje czy chcesz to co daje dodatkowo body D200, ale najważniejsze który aparat jest dla Ciebie bardziej odpowiedni i nie da się tego zrobić bez przyłożenia aparatu do oka. Porównaj chwyt, wagę, dostępność przycisków dla Ciebie itp.
    Znam przypadki osób które chciały kupić D200 i kupiły D40x, bo był mniejszy i lżejszy i lepiej leżał w ich dłoniach
    pozdrawiam Sebastian

ze bezposrednim swiatlem byskowym wszytsko jest ostre. tym bardziej jak kreska ostra i sporo tuszu
    zly przyklad
    a od kiedy swiatlo blyskowe i makijaz ma wplyw na zmniejszanie mydla spowodowanego mocniejszym filtrem AA na matrycy?

od zawsze, tzn od kmiedy wymyslono lampe blyskowa - to chyba oczywiste, nie na prozno nazywa sie to oswietleniem penetrujacym

pamietam sytuacje jak w moim d70s wieszalo sie lustro... wydawany byl wtedytaki mega nieprzyjemny dzwiek - cos jakby rozsypujaca sie taczka z plastikowymi zabawkami ... nie bylo jednoglosnego "jeb " jak z bicza strzelil, tylko wlasnie takie awaryjne wycie...

do samo stwierdzilem przy d80 - wszystko jest jakby zabawkowo plastikowe w porownaniu do mojego d300 - czesto trzymam obie puszki w rekach i je ze soba porownuje, lub nawet na sluch pokazuje roznice

D200 od D300 nie rozni sie praktycznie niczym... ( jesli chodzi o wykonanie i budowe )

tez stalem przed takim wyborem i wybralem d300 ...
    tylko dlatego ze postawilem wszystko na jedna karte

Wez d200 i wybij sobie z glowy porownywanie go w jakikolwiek sposob z d80 taka jest moja rada...

niby parametry te same, ale jednak roznica.. i to mega roznica.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów