Szukaj
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Mam ten sam problem.Zastanawia mnie awaryjność D80.Jakoś dużo użytkowników ma z nim problemy.Do moich potrzeb wystarczy D80,ale jak czytam o awaryjności tej puszki to wolę kupić uzywane d200.
Pozdrawiam Marcin Bąk
FUDŻI
mydlo z D200 to tez chory mit, moj robil ostre foty
fota z d200 bez wyostrzania http://pliki.ignasiak.net/smieci/DSC_0127.jpg
Ostatnio edytowane przez BartekIgnasiak ; 25-06-2008 o 23:10
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Obraz D80 i D200 dają ten sam. Do rozważenia pozostaje czy chcesz to co daje dodatkowo body D200, ale najważniejsze który aparat jest dla Ciebie bardziej odpowiedni i nie da się tego zrobić bez przyłożenia aparatu do oka. Porównaj chwyt, wagę, dostępność przycisków dla Ciebie itp.
Znam przypadki osób które chciały kupić D200 i kupiły D40x, bo był mniejszy i lżejszy i lepiej leżał w ich dłoniach
pozdrawiam Sebastian
od zawsze, tzn od kmiedy wymyslono lampe blyskowa - to chyba oczywiste, nie na prozno nazywa sie to oswietleniem penetrujacym
pamietam sytuacje jak w moim d70s wieszalo sie lustro... wydawany byl wtedytaki mega nieprzyjemny dzwiek - cos jakby rozsypujaca sie taczka z plastikowymi zabawkami ... nie bylo jednoglosnego "jeb " jak z bicza strzelil, tylko wlasnie takie awaryjne wycie...
do samo stwierdzilem przy d80 - wszystko jest jakby zabawkowo plastikowe w porownaniu do mojego d300 - czesto trzymam obie puszki w rekach i je ze soba porownuje, lub nawet na sluch pokazuje roznice
D200 od D300 nie rozni sie praktycznie niczym... ( jesli chodzi o wykonanie i budowe )
tez stalem przed takim wyborem i wybralem d300 ...
tylko dlatego ze postawilem wszystko na jedna karte
Wez d200 i wybij sobie z glowy porownywanie go w jakikolwiek sposob z d80taka jest moja rada...
niby parametry te same, ale jednak roznica.. i to mega roznica.
Skontaktuj się z nami