hehe. mozesz miec troche racji...
nic zboczonego nie mam na mysli jak cos
Szukaj
hehe. mozesz miec troche racji...
nic zboczonego nie mam na mysli jak cos
Sorry,ale te foty to po prostu dramat... Makijaż przeokropny... Stylizacja,pozy itd. kojarzą mi się z wizjami Yanoosh-a lecz w tym przypadku to bardzo ale to bardzo kiepsko wypadło...
dziwne...
------
Sebastian, jestem rozczarowany tym, że nie bronisz tych zdjęć.
Wielki plus za odwagę wystawienia zdjęć w takiej konwencji. Nareszcie coś zgodnego z tytułem działu, w którym jest wystawione. Weź pod uwagę, że jeżeli jesteśmy w szufladce pod tytułem Glamour łamane przez Moda to zdjęcia, które mają w sobie choćby ziarenko haute couture powinny stanowić minimum 50% zawartości działu. Tymczasem mamy tu takich pozycji jak na lekarstwo.
Zwróć uwagę, że zdjęcia typu high-fashion są piekielnie trudne, gdyż musisz przekonać odbiorcę do odważnego (często nieakceptowanego pomysłu) wykorzystując maksimum swoich umiejętności fotograficznych w połączeniu z nienagannym post-procesem. No i muszą trafić na kapeńkę bardziej wyrobionego odbiorcę. Jasne jest, że droga do zadowalającego poziomu w tej dziedzinie zdjęć jest długa i trudna. Wtopy przytrafiają się tu częściej niż w innych rodzajach fotomodelingu. No ale ten się nie myli, kto nic nie robi.
Wystawione przez Ciebie zdjęcia oczywiście mają wiele mankamentów technicznych (kadrowanie, kolorystyka, kontrasty), ale mają też dobre elementy (doświetlenie tła, symetryczne boczne oświetlenie) tylko to wszystko jest takie niedopowiedziane, nie doprowadzone do końca. Stylizacji nie oceniam, bo to autorski koncept pomysłodawczyni. Skupiam się raczej na pokazaniu tego pomysłu.
Nie jest dobrze, że pod presją oceniających, zmieniasz stosunek do swoich prac. Skoro je opublikowałeś to chyba byłeś przekonany, że inni powinni je oglądać. Zauważ, że wśród komentujących (w większości) nie występuje specjalizacja. Wykonują oni pasaż po wszystkich zakamarkach działu Fotografia pozostawiając po sobie komentarze rozsiewane metodą zero-jedynkową. Jest też zupełnie naturalną cechą ludzką, że jeżeli nie ogarnia się jakiegoś zjawiska to najlepiej to zanegować lub wyśmiać.
Wiem, że współpracujesz z wieloma młodymi, kreatywnymi osobami, więc może warto pokusić się o to żeby bardziej przyłożyć się do tego gatunku fotografii? Gdybyś jednak stwierdził, że to nie Twoje klimaty (napisałeś, że zdjęcia wykonałeś na prośbę wizażystki), że z taką fotografią Ci nie po drodze, to ja poproszę o kontakt do dziewczyny, dla której robiłeś te zdjęcia. Poszukuję osób z zacięciem do tego typu produkcji.
Yanoosh, oczywiste jest, że masz inne podejście do takich zdjęć i na pewno większą wiedzę w tym temacie, ale nie neguj wartości ocen takich lamerów jak ja, czy inni komentujący, bo tacy właśnie lamerzy są odbiorcami takich zdjęć, do nich są one kierowane, a nie do fachowców takich jak ty. Być może nie umiem ocenić fachowo warsztatu i innych technicznych niuansów zdjęcia, ale wiem, czy mi się podoba, czy nie, czasami nawet potrafię wymienić co mi się nie podoba. Autor oczywiście nie musi tego brać do siebie.
Poza tym chyba nikt tu niczego nie wyśmiewał i nie negował, nawet jeżeli faktycznie nie do końca ogarniamy "zjawisko". Nie zauważyłem nigdzie w tym wątku, żeby ktoś atakował autora, jego profesjonalizm, czy negował jego osiągnięcia. Oceniane są tylko te zdjęcia, oczywiście każdy robi to subiektywnie, w/g własnego zdania, do czego ma prawo.
Legionize nie wydaje się być urażony, czy wyśmiany przez komentujących.
Pozdrawiam i życzę sukcesów!
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
ja nie neguje zdjecia tylko jestem swiadom niedorobek
urazony rowniez sie nie czuje![]()
No cóż - tłumaczono mi już co jest na moich zdjęciach.
Tłumaczono mi też jak te zdjęcia były wykonywane.
Teraz wytłumaczono mi sens mojej wypowiedzi.
Chciałem dobrze a wyszło jak zawsze...
Dobre... odezwał się ten który broni...
Dostrzegasz mankamenty tak jak inni oceniający tę pracę a następnie piszesz:
Gdzie tu konsekwencja ? Oceniasz ludzi którzy wypowiedzieli się negatywnie(sam masz podobne zdanie) zarzucasz im skaknie po działach foto (skoro to robią to według Ciebie nie maja o niczym pojęcia)więc rozumiem ,że tylko Ty masz prawo do oceny i tylko Ty jesteś w stanie ogarnąć zjawisko jakim są tego typu prace...
Rozumiem,że jeśli ktoś krytykuje to według Ciebie nie ma pojęcia o danym temacie... gdby miał to by nie krytykował tylko zachwycał sie... mimo,że jest schrzanione...
świetne podejście... nie ma co... pozostaje mi tylko pogratulować![]()
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
Skontaktuj się z nami