Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Domyślnie

oferta wydaje sie atrakcyjna, tylko ciekawe jak to wyglada w praktyce. z tego co wnioskuje po informacjach w necie problemu jak na razie nie ma w duzych miastach, a do mnie na prowincje lepszy zasieg dopiero za jakis czas ma przyjsc. tak jak przynajmniej pojmuje, ale moge sie mylic.

Domyślnie

Od ponad tygodnia awaryjnie korzystam z iplusa i nie zauważam żadnej rożnicy w szybkości działania stosunku do stałego łącza. Jedyne co mnie martwi to te uciekające MB co do których nie mam ograniczeń w stałym łączu.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Najlepiej pożycz od kogoś sprzęty od różnych operatorów i zobacz, który będzie najlepiej działał u Ciebie.
    Niestety nie zawsze jest od kogo pożyczyć...

Sam mam iPlusa (działał u mnie najlepiej).
    Przed wyborem sprzętu oprócz testów sporo poczytałem na ten temat.
    Opinie mówią, że Plus ma najlepiej dostosowane BTSy do transmisji danych.
    Kiedy modem zapnie się do sieci, to pasmo transmisyjne jest utrzymywane na dobrym poziomie.
    W Orange często mimo tego, że niby zapniesz się na 7,2Mb to transmisja się rwie i w rzeczystości osiągasz transfer rzędu kilkudziesięciu kilobitów.
    Taka sytuacja jest u mnie w pracy (niby Warszawa).
    Modemy Orange praktycznie nie działają, kiedy modem z Plusa pokazuje na speedtest.pl transmisję rzędu 2,5Mb.

Warto się zaopatrzyć w dodatkową antenę na długim kablu.
    Często w budynku może być kiepsko, ale jak antenę się wyrzuci na parapet, to transfery są o niebo lepsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wist Zobacz posta
    Witam.
    Aby nie tworzyć nowego wątku o podobnym temacie - odświeżam stary.

Mam Blue connecta modem Huawei E630, Notebook Toshiba L30-, system XP. Podczas pracy w różnych miejscach nie udało mi się uzyskać szybszego połączenia niż EDGE - 236 kB/s. Pomijam hodspoty, bo tych podobno w okolicy jeszcze nie ma. Sądze jednak iż powinienem mieć możliwość pracy przynajmniej na szybkośći G3 tj. 3.6 kB/s.
    Proszę o podpowiedź w usunięciu problemu.
    Pozdrawiam WIST.
    Pytanko jest proste: czy byłeś tam w zasięgu 3G/HSDPA? Jeśli nie, to trudno, żeby poszło szybciej. Ja np. w Wawie na Orange mam problemy z 3G, a w Piasecznie śmiga aż miło

Domyślnie

Wie ktoś może już ktoś coś więcej na temat oferty Playa, bo cenowo jest korzystna, tylko ciekawe jak w praktyce.

Domyślnie

z tego co czytalem na Playu to jest to tylko w duzych miastach ...
    chyba ze zle ich zrozumialem :P

Ja kupilem orange , w piatek odbieram i potestuje na Macu to dam znac co i jak ...
    120zl za 6GB na miesiac...
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sevenoo Zobacz posta
    Ja kupilem orange , w piatek odbieram i potestuje na Macu to dam znac co i jak ...
    120zl za 6GB na miesiac...
    I jak sie sprawuje, jak wrażenia, bo nic nie napisałeś?

Domyślnie

w Wawie na Kabatach / w Łodzi chodzi ok 100kb/s , z tym ze mam tam kiepski zasieg 3g/ z telefonu tez nie lapie .... wiec jestem zadowolony. Uzywam na Macu wiec wazne ze na nim działa ... Generalnie w miastach pracuje ok 80-100kb/s - mowie o transferze czyli ok 800kbit/s.
    Mam modem Option Icon 225. jak jakies pytanka to smialo.

Aaa btw , wzialem drozszy abonament ten za 120zl/miesiac , ktory daje mi 6gb - nie do wykorzystania ... chyba ze chcemy siedziec na SKYPE z kamerka caly dzien..
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maroo Zobacz posta
    Warto się zaopatrzyć w dodatkową antenę na długim kablu.
    Często w budynku może być kiepsko, ale jak antenę się wyrzuci na parapet, to transfery są o niebo lepsze.
    mam Huawei 220 na USB w iPlusie. czy masz jakiś pomysł jak podczepić do tego jakąkolwiek antenę zewnętrzną? tam nie ma żadnego wejścia...
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Używam play'a od ponad tygodnia i bardzo ładnie się spisuje.
    D200 / D3200 / D610 || Nikkor 18-35|| Nikkor 24-70 AFS 2.8G || Nikkor 50 1.8D || SB-800 ||

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów