Jak w temacie, co polecacie, szukam czegoś żebym mógł w miarę szybko wysyłać zdjęcia gdzieś "w terenie". Opłaca się brać internet od operatorów telefanów komórkowych, Iplus, Blue Connect?
Szukaj
Jak w temacie, co polecacie, szukam czegoś żebym mógł w miarę szybko wysyłać zdjęcia gdzieś "w terenie". Opłaca się brać internet od operatorów telefanów komórkowych, Iplus, Blue Connect?
Wszystko zależy od sieci i zasięgu. Sam używam Iplusa-Huawei E800 HSDPA 7,2 Mb/s, nie pamiętam ile wynosi abonament, ale warto zainwestować w ten większy bo ma się wtedy więcej danych do przekazania i odbioru przy prędkości 7,2 Mb/s. Po przekroczeniu limitu prędkość spada.
Mam 3GB, generalnie korzystam ze stałego, nigdy mi się nie udało wykorzystać limitu.
Jeżeli masz w zasięgu Hotspoty to jest 7,2Mb/s, ale to się zdarza rzadko, generalnie jest to 3,6Mb/s.
Witam.
Aby nie tworzyć nowego wątku o podobnym temacie - odświeżam stary.
Mam Blue connecta modem Huawei E630, Notebook Toshiba L30-, system XP. Podczas pracy w różnych miejscach nie udało mi się uzyskać szybszego połączenia niż EDGE - 236 kB/s. Pomijam hodspoty, bo tych podobno w okolicy jeszcze nie ma. Sądze jednak iż powinienem mieć możliwość pracy przynajmniej na szybkośći G3 tj. 3.6 kB/s.
Proszę o podpowiedź w usunięciu problemu.
Pozdrawiam WIST.
wist - problemem pewno jest sama ERA !
ja na Twym miejscu zareklamowałbym oficjalnie usługę i poczekał na odpowiedź dostawcy usługi.
Jeśli mieszkasz lub pracujesz w tzw. czarnej dziurze - nic nie wskórasz.
Ale... może jest inaczej i to Ea nawala...
najlepiej popytać znajomych, popatrzeć na mapy zasięgu, w kazdym rejonie kraju jest róznie. Moje lokalne podwórko czyli Brodnica, w erze złapiesz 3G o ile nie trafisz na jakąś dziurę, zresztą co sam sprawdziłem. Z kolei okolice Grudziądza to dominacja iplusa. Problemem są limity tranferu, jednak im wyższy abonament tym lepiej.
A co sądzicie o Play online?
W Play, przy abonamencie za 45 zł i umowie na 12 miesięcy, użytkownik otrzymuje 5 GB (gigabajtów) transferu danych. Operator gwarantuje prędkość internetu dochodzącą do 1Mb/s (megabitów na sekundę).
Skontaktuj się z nami