Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: ślubne kolegi

Oszczędny w słowach Awatar lucki
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie ślubne kolegi

Kolega Wojtek zmienia stan cywilny, pracowaliśmy kiedyś razem w labie Kodaka, i jego żona Mirka.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Bonus 1

Bonus 2

Oczywiście konstruktywna krytyka motywująca do dalszego doskonalenia warsztatu mile widziana.

Domyślnie Odp: ślubne kolegi

Najbardziejsza to 5 i 7 reszta średnia albo nie ostra albo szum Kamerzystka w rozowych sandalach i skarpetach mnie rozwalila :d
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

trójeczka mi się widzi

P.S. nie no, róż jest masakra

i właśnie po to są kursy w kurii dla fotografów, choćby po to by wiedzieć JAK NALEŻY SIĘ UBRAĆ - ale cóż "artystka" pokazała klasę

co do zdjęć to ładne, ale wywal ten dodatek z imageshacka i zmniejsz je trochę
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Siódemka jest bardzo ładna i taka nostalgiczna.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

ło matko ! kamerzystka wymiata wszsytko ... podoba mi się 7
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Miasto
    Tarnowskie Góry

Cytat Zamieszczone przez paatrys Zobacz posta
    Najbardziejsza to 5 i 7 reszta średnia albo nie ostra albo szum Kamerzystka w rozowych sandalach i skarpetach mnie rozwalila :d
    To szum i kompresja jpga, zdjęcia wszystkie są ostre. Jak wy ratujecie sie przed szumem? Żeby nie przepalić sukni robię korektę ok. -1 EV, później rozjaśniam w PSie, szumy są makabryczne z D70s. Macie na to jakąś radę?

Cytat Zamieszczone przez lucki Zobacz posta
    To szum i kompresja jpga, zdjęcia wszystkie są ostre. Jak wy ratujecie sie przed szumem? Żeby nie przepalić sukni robię korektę ok. -1 EV, później rozjaśniam w PSie, szumy są makabryczne z D70s. Macie na to jakąś radę?
    Noise Ninja z odpowiednio dobranymi parametrami
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Cytat Zamieszczone przez lucki Zobacz posta
    Canon lub D3, a tak na poważnie to bez prześwietleń się nie da. Lepiej lekko prześwietlić i później skorygować to niż wyciągać. Matryce nikona dosć mocno szumią na "wysokim" ISO tzn powyżej 800 a dodatkowe niedoświeltlenie i późniejsze wyciaganie jeszcze bardzie to uwidacznia. Ja zwykle nawet na ISO 1200 po lekkim prześwietleniu i późniejszej korekcie jestem zadowolony.
    NIKON...

Miasto
    Tarnowskie Góry

Cytat Zamieszczone przez Jacek B. Zobacz posta
    Canon lub D3, a tak na poważnie to bez prześwietleń się nie da. Lepiej lekko prześwietlić i później skorygować to niż wyciągać. Matryce nikona dosć mocno szumią na "wysokim" ISO tzn powyżej 800 a dodatkowe niedoświeltlenie i późniejsze wyciaganie jeszcze bardzie to uwidacznia. Ja zwykle nawet na ISO 1200 po lekkim prześwietleniu i późniejszej korekcie jestem zadowolony.

Chyba tak spróbuję następnym razem. Do tej pory odszumiałem w lightroomie, a przy prześwietleniu nawet dobrze spisuje się "recovery" do odzyskiwania szczegółów w światłach. Nie miałbym tych problemów gdybym miał D300

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów