Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Apple, Mac itp.

Domyślnie Apple, Mac itp.

Zastanawiam sie ostatnio nad zmianą komputera na jakąś lepszą maszyne i przez głowe przewinął mi się pomysł zmiany całkowitej a mianowicie zainwestowania w Apple'a. Coraz więcej dobrego się słyszy itd, ale ja nigdy nie pracowałem na takim sprzecie i totalnie nie wiem jak Mac sie sprawdza w życiu. Do tej pory pracowałem tylko i wyłącznie na Microsoftach.

Dla kogo polecacie Apple?
    Komu odradzacie?
    Dlaczego?
    I jak to w ogóle wszystko działa - programy, współpraca z innymi komputerami, pliki...(...)?

Z gory dzięki za wszelkie informacje i porady.
    D70s | 18-70 | 50 | 70-300 VR | SB-800 | Hoya DMC CPL | Lowepro Off Road
    ..:: http://www.lesniak.ocom.pl/ ::..

sailor
    Gość

Domyślnie Odp: Apple, Mac itp.

szukajka naprawde nie boli ..
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=40871
    mysle ze te kilka stron na temat za i przeciw wystarczy

Dla kogo polecacie Apple?
    ja polecilbym praktycznie dla kazdego standardowego uzytkownika, nie polecilbym jesli mialby to byc typowy komputer do biura gdzie wszystko opiera sie na windows (active directory i exchange)

Dlaczego?
    polecam dlatego ze jest bajecznie prosty, bo uzywam od X lat, bo pracowalem dla Apple i znam te komputery inside-out

I jak to w ogóle wszystko działa - programy, współpraca z innymi komputerami, pliki...(...)?
    działa bardzo przyjemnie, teraz nie ma juz praktycznie zadnych problemow jesli chodzi o przejscie z mac na pc, producenci oprogramowania zaczeli zauwazac platforme OsX i wiekszosc oprogramowania na pc ma swoje odpowiedniki na mac. jesli chodzi o prace w sieci problemow tez nigdy zadnych nie odnotowalem.

gdybys potrzebowal pomocy dawaj znac - pomoge.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Mac na pewno nie jest dla ludzi wymagających oprogramowania inżynierskiego, które nie ma w wersji na Mac OS X (Autocad, Microstation itd., wszelkiego rodzaju oprogramowanie np. dla geodetów itd.). Owszem, można zainstalować Windę, ale sensowność kupowania Maca tylko po to, żeby uruchamiać tylko XP/Vistę, ale sensowność tego rozwiązania jest co najmniej wątpliwa.

Pozwolę sobie wyrwać z kontekstu...

Mac na pewno nie jest dla ludzi wymagających
    ...ale to by się zgadzało.

@ku6i: zgadzam sie, autocady odpadaja na osx

Pozwolę sobie wyrwać z kontekstu...

Cytat:
    Mac na pewno nie jest dla ludzi wymagających
    ...ale to by się zgadzało.
    no i zaraz bedzie flame.
    napisane jest ze nie jest dla ludzi wymagajacych oprogramowania inzynierskiego...
    jak juz cos wyrywasz z kontekstu to zastanow sie chociaz przez chwile czy to ma sens czy nie.

A ja bym byl generalnie zeby watek zamknac, podobny (link juz byl tu podany) ciagnal sie na kilkanascie stron w dziale komputery i tam mozna sie dopisywac

no i zaraz bedzie flame.
    napisane jest ze nie jest dla ludzi wymagajacych oprogramowania inzynierskiego...
    jak juz cos wyrywasz z kontekstu to zastanow sie chociaz przez chwile czy to ma sens czy nie.
    Oho, zaczyna się. Obawiałem się flame'a, ale po prostu bym go nie ciągnął, bo to nie jest ideowa deklaracja, tylko wypowiedź, której integralną częścią jest " ". Dystansu życzę i pozdrawiam.

A postulat marszulla nie jest zły.

Cytat Zamieszczone przez whatsilenceknows Zobacz posta
    Oho, zaczyna się. Obawiałem się flame'a, ale po prostu bym go nie ciągnął, bo to nie jest ideowa deklaracja, tylko wypowiedź, której integralną częścią jest " ". Dystansu życzę i pozdrawiam.

A postulat marszulla nie jest zły.
    a ja zastosuje podobna analogie na przykladzie nastepujacego cytatu:
    ja mowie: "uzytkownik whatsilenceknows nie jest glupkiem"
    inny user zachowuje sie jak ty i mowi: "bede zabawny, zacytuje fragment 'jest glupkiem'"

teraz ja zycze dystansu i chociaz minimalnego ogarniecia i 'common sense'-u jesli chodzi o cytowanie/postowanie

Dostrzegasz subtelną różnicę pomiędzy atakiem personalnym na daną osobę, a quasi-żartobliwą docinką w stronę komputerów, okraszoną w dodatku emotikonką? Rozumiem, że niektórzy traktują wybór Maka prawie jak deklarację filozofii życiowej, ale to w gruncie rzeczy tylko maszyna. Tym niemniej: EOT z mojej strony, bo tylko zaśmiecamy wątek.

Żeby było jasne: Maki to w gruncie rzeczy przyjemne maszyny (nie mówiąc już o kwestiach designerskich, bo tu są wręcz wybitne), choć osobiście nie miałem do nich szczęścia. Plus nie polubiłem systemu. Choć trudno mu odmówić pewnej łatwości użytkowania i dużej liczby ciekawych smaczków.

Pozdrawiam tak czy inaczej.
    Ostatnio edytowane przez whatsilenceknows ; 24-06-2008 o 21:48

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów