Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie Laptop (nowy) dla niewymagajacej kobiety za 2-2,5k zł

Witam.

Szef poprosił mnie bym polecił dla jego partnerki jakiegoś laptopa za kwotę 2-2,5k zł.
    Wykorzystanie to:
    - internet
    - filmy
    - gg, skype
    - poczta

Nie musi on być lekki, będzie stacjonarnie wykorzystywany, ani jakiś szczególnie mały. Z tego co czytałem czasem to wielu użytkowników downgradowało swoje z Visty do XP ,zresztą Jej raczej Vista nie będzie potrzebna. Czy da się kupić jeszcze nowy z XP (i czy wg Was to lepszy ruch)?

! Ważne ! - chciałbym by nie było problemów z awaryjnością (np. gorsze podzespoły (proc) kosztem lepszej jakości), gdyż to dla szefa, a wiadomo do kogo później kierowane byłyby ewentualne pretensje.

Pozdrawiam
    Pozdrawiam

Domyślnie Odp: Laptop (nowy) dla niewymagajacej kobiety za 2-2,5k zł

Chyba nie ten dział. Tu się doradza raczej w kwestii dobrego sprzętu do obróbki grafiki i zdjęć. Zamieść pytanie w Hyde Parku (Cafe Nikon)
    D80 + MB-D80 | T 17-50 2,8 | S 70-200 2,8 | SB-800 + klamoty do fot. bezcieniowej

jaki laptop do 2.5k?
    to tak jak pytac jaki aparat w tej cenie wybrac niewazne co kupisz, wszystko i tak dziala na tych samych podzespolach, procesory przewaznie sa intelowskie, grafika, pamiec i dyski robione w Taiwanie lub Chinach.
    kompy z Vista sa tansze niz z XP, dziwne to ale prawdziwe...
    jak cos to moge polecic HP, fajny design i dobrze napchane za niewielkie pieniadze

jak dla kobiety to najlepszy bylby SOny Vaio
    ale jesli chodzi o budzet to zdecydowanie polecam DELL 17" ...

Może to dziwnie zabrzmi, ale jak chcesz kupić laptopa za 2.5 tys., to idziesz i kupujesz, różnice w tej cenie są marginalne.

Proponuję jednak kupić coś trwalszego, a używanego, niemniej z wyższej półki.

Kobiety, jako technicznej rzeczy mniej świadome, potrzebują mocnego sprzętu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Używany odpada (dla szefa musi być nówka). Wiem, rozumiem, że różnice są pomijalne na podstawie podzespołach (tak jak obojętnie czy wezmę z KITEM 450D,D60,E-410 uzyskam to samo), ale wiem, że np. IBM'y zawsze były solidnie wykonane (nie wiem jak z Lenovo) i np.lepiej wziąć coś gorszego (podzespoły) niż np. Compala (który będzie miał lepsze parametry, ale jak się domyślam gorszą jakość wykonania). I o to mi chodzi byście doradzili.

P.S. I czy rzeczywiście szukać z XP tylko, czy Vista też przejdzie i nie będize mieć za dużych wymagań za tę cenę?
    Ostatnio edytowane przez piorut ; 21-06-2008 o 12:02
    Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez piorut Zobacz posta
    ?
    Nasze opinie traktuj z dużą dozą krytycyzmu, gdyż każdy ma inne doświadczenia, jednak rozsądek mówi nie HP, tylko DELL i raczej tym się kieruj.

A dlaczego DELL, to już musisz sam pogmerać w necie i powiem Ci, że są powody.

A może cos takiego fajne parametry cena odpowiednia:
    1. http://www.karen.com.pl/go/_info/index.php?id=5185

lub
    2. http://www.karen.com.pl/go/_info/index.php?id=5370
    ma wszystko co Cię interesuje dobry procek, odpowiednia ilość ramu , winda XP profesional, wielkość dla kobietki odpowiednia 12,1 " , kamerka ....ale jak to bywa żeby nie było za słodko trzeba podpisać umowę z Orange na 24 miechy na neta a to chyba 60 zł/miesiąc ale może ta opcja mobilności kobietkę zainteresuje
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Temat Dell'i - a jak z gwarą, serwisem itd. Z tego co wiem to zawsze opłacało się to sprowadzać z USA,UK. Ale na Allegro za dużo tego nie ma i w tym pułapie nie widzę zbyt dobrych propozycji.

Propozycja z Orange odpada - laptop pół roku w PL, pół roku we Francji - i tak jest zawsze. Nie będzie on używany mobilnie, nie musi być jakiś kobiecy.

A co myślicie o tych propozycjach?
    http://www.allegro.pl/item384237867_...aty_6820s.html
    http://www.allegro.pl/item380783484_..._business.html
    http://www.allegro.pl/item384870209_...xga_xppro.html
    Pozdrawiam

jak dla mnie to chyba wybral bym opcje 3, wydaje sie byc to dobry sprzet no i z XP duzo ramu, wiec bedzie wszystko smigac

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów