Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Domyślnie d200- problem z zasilaniem??

witam,

mam nowy d200 + grip (nie oryginalny) + 2 akumulatorki Nikona.

naladowalem 2 aku w 100% wskadzilem do gripa i wyszedlem na miasto i....po 20 min i zrobieniu moze 10 fotkek zaczela migac lampka baterii. wylaczylem body i za 15 sek wlaczylem- poziom baterii znow 100%. za 10 min sytuacja sie powtorzyla wiec znow restart body. potem juz do konca dnia robilem i bylo wszystko ok.

tak wiec d200 mnie dzis postraszylo- czego moglby byc to wynik? nieoryginalny grip? a moze takie dziwa sie po prostu zdazają....?

Domyślnie Odp: d200- problem z zasilaniem??

pewnie takie rzeczy nie dzieja sie z samym body...
    dla mnie to cos z gripem... moze klopoty z polaczeniem....
    mysle ze wyjciem byloby sprawdzenie z oryninalmy gripem...

robiles zdjecia z lampa wbudowana?

nie, nie robilem z lampą.

chyba cos ten grip...no ale kosztowal w koncu tylko 150 zł
    moze juz nie bedzie straszyl....

Hej
    Ja mam tak czasami z orginalnym. I tez dumam co to moze byc ale chyba to sa styki przy polaczeniu gripu z aparatem.
    Pozdro

Najprościej jest chyba sprawdzić bez gripa, zobaczyć ile te baterie ciągną w body.

jc
    Gość

cześć, właśnie podobne objawy mam w D300. Wkladam akku do ladowarki (orygianlny) naladowany w pelni klade do aparatu, ide na miasto, po 10 min aparat zawiesza sie i pokazuje ze akku jest rozladowany.Wyłaczam na moment aparat, właczam, pokazuje 100%.Potem sytuacja powtarza się...
    Mam nadzieję, że od biedy padnięty jest akku a nie D300 (sprawdzę w drugim korpusie). Czy na akku nikona jest jakaś gwar.? pewnie nie jak znam Nikona

...a juz wlasnie mialem pisac czy czasem ktos nie ma podobnego problemu z D300.
    Czy opisana sytuacja dzieje sie z gripem czy bez niego.
    U mnie z bateria poki co nie ma problemu, ale chodzi ona tylko w body... bez gripa

Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez jaradu Zobacz posta
    cześć, właśnie podobne objawy mam w D300
    No to z tego co się zdążyłem zorientować, witaj w klubie Problemy zdarzają się zarówno z D300 jak i D3

jc
    Gość

ok, klub klubem, ale czy ktoś z Was próbował już dowiedzieć się co jest grane ?
    Czy to jest ewidentne uszkodzenie aparatu które serwis potrafi usunąć czy też ficzer z gatunku trudnych do zdiagnozowania i aparat wróci po 10 dniach w takim samym stanie ?
    Własnie kupilem drugiego D300, środek sezonu ślubnego a ten bug naprawde mnie wnerwia bo aparat potrafi się zawiesić tuż po włączeniu albo działać dobrze przez 10 min. przez taki szajs moge nie zrobić ważnej fotki... szit !

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów