Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie D80 i transfer do PC (problem)

Witam
    czy też tak macie ?
    Jak transferuję zdjęcia do PC przez USB i na dodatek programem dostarczonym przez Nikona do aparatu to
    zdarza się że jest ok, ale w większości razy program po wyświetleniu sobie NOWYCH plików i naciśnięciu TRANSFER
    sam się wyłącza, tak jakby wszystkie pliki były już wgrane do PC. Muszę wtedy od nowa uruchomić program i wybrać
    ręcznie pliki do transferu. Dodam że mam ustawioną opcję przegrywania do PC Tylko Nowych Plików.

Zupełnie nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić - może ktoś rozwiązał ten problem ?
    pzdrw
    Paweł

Domyślnie Odp: D80 i transfer do PC (problem)

Jaki masz system??

W_XP_Pro a program do transferu to ViewNX dołączony do D80-tki

Życie sobie utrudniasz... Po co Ci jakieś programy do transferu? Ustaw sobię aparat, żeby pracował w trybie USB Host i wtedy system będzie go widział jak zwykłego pendrive'a. Albo najlepiej zainwestuj kilkanaście złotych w czytnik kart SD. Nawygodniej i najszybciej...

Cytat Zamieszczone przez Majek Zobacz posta
    Życie sobie utrudniasz... Po co Ci jakieś programy do transferu? Ustaw sobię aparat, żeby pracował w trybie USB Host i wtedy system będzie go widział jak zwykłego pendrive'a. Albo najlepiej zainwestuj kilkanaście złotych w czytnik kart SD. Nawygodniej i najszybciej...
    mam czytnik,ale b.mi się podoba coś co działało w moim pierwszym cyfraku perfekcyjnie (Canonie PS510) - właśnie zgrywania NOWYCH zdjęć z karty wykorzystywanej a nie formatowanej za każdym transferem

w D50 brakowało mi tej funkcji - bo program do transferu nie oferował tego
    jak dali w D80 - to IMHO nie dopracowany - ale może ja jednak coś źle robię - jak macie sami ?
    też Wam tak to nawala nieraz ?

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    mam czytnik,ale b.mi się podoba coś co działało w moim pierwszym cyfraku perfekcyjnie (Canonie PS510) - właśnie zgrywania NOWYCH zdjęć z karty wykorzystywanej a nie formatowanej za każdym transferem
    Yyyy... Może ja czegoś nie rozumiem... Chodzi Ci o trzymanie na karcie wszystkich zdjęć zrobionych od jakiegoś momentu i zgrywanie na dysk tylko tych najnowszych, np. z dzisiejszego dnia? No to jaki problem skopiować sobie te naświerzsze, a resztę zostawić? Przecież nikt Ci nie każe formatować karty za każdym razem... Ale... To już zależy, co, kto lubi...
    Ostatnio edytowane przez Majek ; 22-06-2008 o 23:17

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    Zainstaluj Total Commander i zamiast kopiuj stosuj Commands/Synchronize Dirs...
    Trzeba jeszcze przycisnąć odpowiednie strzałki aby kopiowało z karty na PC a nie odwrotnie.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Uprawnienia umieszczania postów