Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: idę spać...

bombel
    Gość

Domyślnie Odp: idę spać...

Cytat Zamieszczone przez toms73 Zobacz posta
    A przy okazji nieraz zdjęcia robi się wbrew zasadom.
    Zdecydowanie to prawda, byle z głową. Łamanie zasad jaknajbardziej tak, usprawiedliwienie tym braków jaknajbardziej nie. Za dużo się obrazków naoglądałem, żeby nie wiedzieć skąd się wzięła czarna podłoga... To nie jest łamanie zasad, tak po prostu wyszło, bo inaczej nie mogło wyjść. Nie ma takiej fizycznej możliwości.

To tak jakby na poważnie twierdzić, że dzisiaj zamiast fruwać za pomocą siły woli, złamię sobie zasady i pójdę normalnie, chodnikiem.

Wszystkim tak wychodzi, bo tak działają aparaty fotograficzne - ale to nie jest powód, żeby uważać to za dobre...

Cytat Zamieszczone przez toms73 Zobacz posta
    W tym przypadku oglądający (gdyby dół był ciemniejszy) mógłby w wyobraźni dopowiedzieć sobie resztę.
    No właśnie nie bardzo. Gdyby ten dół był inaczej skomponowany, gdyby tam była tylko wieża kościoła, albo tylko sylwetka człowieka, albo jego twarz profilem, albo... Ale nie w tym wypadku, kiedy jest ciężka i przysadzista sylweta całergo miasta.

Zobacz sobie ten zachód i tą sylwetę. Tam jeszcze mieści się to w konwencji, bo jest coś małego, znanego i w dodatku wisi nad ziemią - tam się sprawdza całkiem czarna sylweta. Tu nie. A to, że na co drugim straganie widzę takie pocztówki nie sprawi, że nagle staną się dobre. To oznacza tylko, ile ludzi kieduje się najtańszym sentymentalizmem w swoich wyborach.

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    to jest komentarz do próby autografa - a teraz poproszę o ocenę mojej pracy
    Wygląda na to, że uważam to zdjęcie za totalnego gniota - ale tak nie jest. Należy tylko zwracać uwagę na istotne rzeczy, nie dorabiać ideologi tam, gdzie jej nie ma i umieć porównać swoje prace do prac innych. Wiem, że masz mile wspomnienia z tamtego momentu i że ten zachód wyglądał spektakularnie, ale zdjęcie pokazuje to słabo.

Ale w końcu ćwiczenie czyni mistrza, czyż nie?

autograf
    Gość

Domyślnie Odp: idę spać...

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    Masz rozmach
    Zawsze miałem z tym problemy, od niedawne je hamuje

Cytat Zamieszczone przez puchbeary Zobacz posta
    do tej pory ograniczano się raczej do aureolki dookoła głowy świętego - tyżeś walnął dookoła całego kościoła
    Chciałem tylko pokazać Pawłowi (Polsarowi74), że można popracować na maskach z tym dołem. Poleciałem za szybko i mało dokładnie - zresztą - przyznaję się bez bicia

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów