Szukaj
Właśnie sobie działam z MB-D80 z dwoma akumulatorkami w dziewiczym rejsie całego kompletu. :)
Fajna sprawa, aparat lepiej leży w ręku. Niestety dosyć często przyciskam spust na b-packu
gdy kadruję poziome zdjęcie. Za delikatny ten spust. Dobrze że jest przełącznik deaktywujący...
No i oczywiście dosyć mocno ciąży na nadgarstku... trzeba będzie poćwiczyć. ;)
PS gdzie tu się można legalnie przywitać i "pochwalić" swoją armatą? ;)
Nie znalazłem takiego miejsca. :( Errata - się znalazło. :)
Ostatnio edytowane przez Myjk ; 27-06-2008 o 23:27
Najpierw zadawałem pytania na temat gripa aż w końcu zakupiłem cały zestaw. I jestem zachwycony z efetków - naprawdę niezwykłe jest to automatyczne przechodzenie z jednego akumulatora na drugi, ich dokładny stan naładowania co do procenta, licznik zrobionych zdjęć na jednym akku i co najlepsze stopień zużycia akumulatora w sklai 0-4 od nowego do uszkodzonego.
Jedyna wada gripa to ten spust migawki - po prostu słabszej jakości niż ten na korpusie. Różnica między pierwszym stopniem naciśnięcia a drugim jest zbyt mała - ostrząc czasem migawka wyzwala się niechciana.
a jeśli zasilić Ni-MH w koszyczku - też będzie pokazywać stan ich naładowania ?
macie doświadczenia z takim zasilaniem dobrymi accu ?
Paweł
@Polsar74
Z tego co wiem, pokazywane będą jedynie trzy stany: naładowany, prawie rozładowany, rozładowany.
Nie wiem czemu tak narzekacie na ten spust.Jak już pisałem wyżej - ja mógłbym mieć taki też w body. Urzekła mnie miękkość jego działania.
![]()
D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!
Orientuje sie ktoś ile wytrzymają accu Ni-MH klasy 2700mAh dobrej marki w D80+MB-D80 ?
mam pytanie do posiadaczy mb-d80, czy w waszych egzemplarzach nie macie takiej przypadklosci ze jak chwitacie aparat za gripa to na laczeniach sa lekkie przeskoki tak jakby srubki nie byloy dokrecone?? ja cos takiego w swoim mam i teraz nie wiem czy dac sobie z tym sposkoj czy reklamowac, bo nie powiem denerwuje mnie to.
podpis niezgodny z regulaminem
Skontaktuj się z nami