Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Domyślnie Odp: mb-d80 - jak to jest?

Cytat Zamieszczone przez who Zobacz posta
    to ja mam jeszcze pytanie, czy na górnym wyświetlaczu jest w jakiś sposób pokazywane padnięcie pierwszego aku??
    gripa nie mam, a w instrukcji do niego było tylko o tym że w menu będzie widać oba aku, ale o górnym wyświetlaczu ani słowa
    Na wyświetlaczu jest tylko suma ocy akumulatorków, tylko w menu widać jak poszczególne są naładowane.

Cytat Zamieszczone przez Foto7 Zobacz posta
    Na wyświetlaczu jest tylko suma ocy akumulatorków, tylko w menu widać jak poszczególne są naładowane.
    Aparat korzysta z jednego akumulatora. W razie padnięcia pierwszego przełącza się na drugi. Na górnym LCD masz pokazane wykorzystanie bieżącego akumulatora. W menu masz informacje o obu.
    Jarek

Właśnie sobie działam z MB-D80 z dwoma akumulatorkami w dziewiczym rejsie całego kompletu. :)
    Fajna sprawa, aparat lepiej leży w ręku. Niestety dosyć często przyciskam spust na b-packu
    gdy kadruję poziome zdjęcie. Za delikatny ten spust. Dobrze że jest przełącznik deaktywujący...
    No i oczywiście dosyć mocno ciąży na nadgarstku... trzeba będzie poćwiczyć. ;)

PS gdzie tu się można legalnie przywitać i "pochwalić" swoją armatą? ;)
    Nie znalazłem takiego miejsca. :( Errata - się znalazło. :)
    Ostatnio edytowane przez Myjk ; 27-06-2008 o 23:27

Najpierw zadawałem pytania na temat gripa aż w końcu zakupiłem cały zestaw. I jestem zachwycony z efetków - naprawdę niezwykłe jest to automatyczne przechodzenie z jednego akumulatora na drugi, ich dokładny stan naładowania co do procenta, licznik zrobionych zdjęć na jednym akku i co najlepsze stopień zużycia akumulatora w sklai 0-4 od nowego do uszkodzonego.
    Jedyna wada gripa to ten spust migawki - po prostu słabszej jakości niż ten na korpusie. Różnica między pierwszym stopniem naciśnięcia a drugim jest zbyt mała - ostrząc czasem migawka wyzwala się niechciana.

Cytat Zamieszczone przez bartekh86 Zobacz posta
    ostrząc czasem migawka wyzwala się niechciana.
    Dokładnie, mam identycznie wrażenia, a raptem bawię się tym 4h.

PS bartek - LOL, dzisiaj kupiłem identyczny zestaw jak Twój, tylko jeszcze w planach mam N50...
    Ostatnio edytowane przez Myjk ; 27-06-2008 o 23:48

a jeśli zasilić Ni-MH w koszyczku - też będzie pokazywać stan ich naładowania ?
    macie doświadczenia z takim zasilaniem dobrymi accu ?

Paweł

@Polsar74
    Z tego co wiem, pokazywane będą jedynie trzy stany: naładowany, prawie rozładowany, rozładowany.

Nie wiem czemu tak narzekacie na ten spust. Jak już pisałem wyżej - ja mógłbym mieć taki też w body. Urzekła mnie miękkość jego działania.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Cytat Zamieszczone przez Fenek Zobacz posta
    Z tego co wiem, pokazywane będą jedynie trzy stany: naładowany, prawie rozładowany, rozładowany.
    juz wiem jak jest : w menu niestety zanika odczyt stanu naładowania accu - gdyż oryginały mają wbudowany mikroprocesor i to on właśnie jest odpowiedzialny za ww. wskazania.

Stan naładowania accu Ni-MH można więc odczytać tylko na górnym LCD.

pzdrw
    Paweł

Orientuje sie ktoś ile wytrzymają accu Ni-MH klasy 2700mAh dobrej marki w D80+MB-D80 ?

mam pytanie do posiadaczy mb-d80, czy w waszych egzemplarzach nie macie takiej przypadklosci ze jak chwitacie aparat za gripa to na laczeniach sa lekkie przeskoki tak jakby srubki nie byloy dokrecone?? ja cos takiego w swoim mam i teraz nie wiem czy dac sobie z tym sposkoj czy reklamowac, bo nie powiem denerwuje mnie to.
    podpis niezgodny z regulaminem

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów