Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Wątek: Miasto

Domyślnie Odp: Miasto

Cytat Zamieszczone przez Jakubas Zobacz posta
    A nie boisz sie, ze w pewnym momencie staniesz przed problemem, skad wziac np pol kilograma koki?
    Padłem
    D80/D700
    N24-70, N18-70, N50, N85, S10-20, S70-300
    SB-800

skoro sa palmy i nie jest to Hiszpania to może: Dubrownik lub Budapeszt?

A południe Francji?albo Włochy?eee, Francja bardziej

Moim zdaniem to Barcelona
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

hallo bombel bo mnie ciekawość zżera!!!
    albo on tak specjalnie, żeby zwiększyć napięcie

Bombel był ale uciekł...

potrzebny Ryszard Rembiszewski do odczytania wyniku
    moja kapela
    d50 f60 28-80(ciemny) / 50-150 2.8 / 50 1.8 / sb800

bombel
    Gość

Witajcie -

No i co, niedowiarki? Jest klejone, czy nie? Mam nadzieję, że ta pojedyncza klatka Wam wyjaśni skąd wzięło się zdjęcie. Oczywiście jak zauważyło wielu z Was - to fasada budynku, lekko zaokrąglona, odbijająca w związku z tym inne fragmenty miasta.

Jedno ujęcie, żadnych prostowań, wklejeń, zaginania przestrzeni, klejenia, cudowania. Więcej powiem, na wielką ironię zakrawa fakt, że akurat przy tym zdjęciu narobiłem się minimalnie. Kontrasty, troszkę levelsy, kadrowanie i koniec. Wbrew temu, co twierdzę od dawna, że zdjęcia bez obróbki wychodzą mdłe i liche...

No cóż, to właśnie wyjątek potwierdzający regułę.

Zdjęcie zrobiłem na biegu, wyjeżdżaliśmy już i prawdę mówiąc tak trochę bez szczególnego zastanowienia. Rzuciłem okiem, spodobało mi się, zrobiłem 2 czy 3 klatki i pobiegłem dalej. Zdjęcie powyżej to jedno z tych ujęć. Nie oceniajcie go proszę, bo jest krzywe, surowe i dość nijakie. Blasku nabiera dopiero po obróbce, a tą macie na stronie pierwszej tego wątku. Oceniajcie tamto, nie to nieskropowane.

Miasto to Lugano, nad jeziorem o tej samej nazwie, część 'Szwajcarskiej Riwiery'. Zanim zobaczyłem nie pomyślałbym, że są tam palmy, plaże i obok Alpy. Jak do tej pory Szwajcaria kojarzyła mi się z czymś zupełnie innym. Niesłusznie. Oświadczam, że to mały raj na ziemi, z piękną starówką, niewiarygodnie czystą i (co w Szwajcarii nieczęste) tętniącą niespiesznym i niehałaśliwym życiem towarzyskim do późnych godzin nocnych.

Było tam pięknie.

Miło, że zdjęcie się podobało, mam nadzieję, że teraz wierzycie, żem nie ściemniał.

Wszystkich, którzy coś przegrali biorę teraz na słówko. Zmiast posyłać mi czy stawiać cokolwiek, uczciwie wyliczcie ile się należy i kupcie dziciakom, których nie stać na bułki po czekoladzie; tyle, ile sami stwierdzicie, że przegraliście, bez ściemy. Nie żądam z tego fotoreportażu, ani paragonów ze sklepu. Macie to rozstrzygnąć we własnych sumieniach.

no i klops...

muszę się przyznać że poważnie mnie zmyliła ilośc odbić, wydawała mi się stanowczo za duża.
    moja kapela
    d50 f60 28-80(ciemny) / 50-150 2.8 / 50 1.8 / sb800

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Wszystkich, którzy coś przegrali biorę teraz na słówko. Zmiast posyłać mi czy stawiać cokolwiek, uczciwie wyliczcie ile się należy i kupcie dziciakom, których nie stać na bułki po czekoladzie; tyle, ile sami stwierdzicie, że przegraliście, bez ściemy. Nie żądam z tego fotoreportażu, ani paragonów ze sklepu. Macie to rozstrzygnąć we własnych sumieniach.
    no toś mi teraz zaimponował!
    A ja ocaliłam łapkę swojąale lewą bym dała do cięcia)))

Bombel, szacunek, zwłaszcza za ostatni akapit

oddałem dziś 450 ml krwi, może być? namawiam Was wszystkich na to samo, bo w wakacje jest duży popyt a mała podaż.
    Fotoreportaż miał być, ale kompan sie wykruszył i sam siebie nie będę fotografował

ale czekolady zjem sam!
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów