Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: lampa Sony

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Odp: lampa Sony

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    A jednak dotychczas wielu ludzi sporo kombinowało by taki pochył uzyskać. Rolę drugiego palnika dośćskutecznie spełnia wbudowany wysuwany odbłyśnik - na tyle skutecznie, że ani Nikona ani Canon, ni Olympus ni Pentax, w swoich topowych lampach takiego palnika nie mają. ZTCW ma to tylko Metz.
    ja też kombinowałem, ale nie o taki pochył mi chodziło - brackety mają to zrobione lepiej - palnik jest dokładnie nad matrycą i układ świecenia jest taki jak położenie matrycy.
    wysuwany odbłyśnik to dość marna namiastka drugiego palnika. Nikon też kiedyś miał takie rozwiązanie, szkoda, że to zarzucił.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

pierwsza cena sklepowa 1399zł
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Dla mnie ten przechył palnika to tylko bajer marketingowy. Jedyna zaleta, że jak świecimy w sufit, to łatwiej przestawić palnik gdy przechodzi się na kadr pionowy. Poza tym same wady. Przede wszystkim brak obrotu wokół osi pionowej. Nie da się tym, na przykład, błyskać do tyłu. Nie rozumiem co Wam się w tym podoba.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Foksik Zobacz posta
    Nie da się tym, na przykład, błyskać do tyłu.
    Obejrzałeś filmik do końca?
    Jak najbardziej możliwe jest odbicie od płaszczyzn za.

Co w takim rozwiązaniu jest dobre? Zmiana środka ciężkości - bliżej uchwytu to mniejsze momenty na nadgarstku.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

tia..... jakby ta lampa miała napis Nikon to wychwalałbyś geniusz konstruktorów, że Nikon najlepszy itp itd..... żałosne

nie da się błyskać do tyłu ?? ---> http://pl.youtube.com/watch?v=fEQ_wzzVNFc

jeszcze bardziej żałosne
    M7000, M700si, KM D7, KM D7D,A-700,A-900,24-70,70-200,50/1,4,Hi-Matic E,X700 + 28/50/70-200, LX3

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lesiu999 Zobacz posta
    tia..... jakby ta lampa miała napis Nikon to wychwalałbyś geniusz konstruktorów, że Nikon najlepszy itp itd..... żałosne
    Tak. A ty byś postował na każdym forum fotograficznym w sieci deprecjonując ją? Przytyk podobnej klasy.
    Ludzie, w gruncie rzeczy to jest tylko lampa błyskowa. Jednym się takie rozwiązanie podoba, innym nie; każdy zainteresowany ma swoje zdanie. Nic wielkiego.
    Ideologiczne podejście do sprzętu elektronicznego to jest straszna rzecz. Chyba, że sprzęt jest Leicą.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów