Szukaj
Zdecydowanie, zawsze to powtarzam, widząc źle naświetlone obrazki. Kwestia tylko czyj monitor?
Na zdjęciu powyżej widzę błąd polegający na tym, że żeby dobrze wyszło niebo - podłoga została przyciemniona w stopniu straszliwym. Czyli klasyka: niebo dobre, zamiast podłogi czarna dziura kosmosu...
To już nudne. gdzie tu, pytam, jakaś przesada? Chyba w tym, że już zbyt nudne, to tak...
NO cóż, zamiast opowiadać i zwalać na monitory, pokażę:
Myślę, że to pokazuje to, o czym móiwę. Zgadnij, która wersja jest czyja?
No o czywiscie masz racje, ze trzeba nad tym zdjeciem jeszcze sporo popracowac, ale w koncu jak czlowiek sie uczy to nie od razu wszystko jest perfekcyjne. Wiem ze moze byc to irytujace dla kogos doswiadczonego.
W kazdym razie dzieki wielkie za komentarz, napewno zwroce uwage nastepnym razem zeby odpowiednio doswielac moje wypociny![]()
D80, N18-135, N50 1.8, Sigma 10-20
Nie, nie, nie i jeszcze raz nie!
Nie irytuje mnie to w najmniejszym stopniu. Czasem tylko zadaję pytania bez uśmiechu, za co m.in. Ciebie przepraszam... W miarę możliwości pomagam userom (może w to cięzko uwierzyć, ale takie mnei dochodzą odgłosy), i tylko jakoś rzadko dopada mnie smutek, że po raz kolejny mówię o tym samym.
Ale nie przejmuj się. TO raczej moja dolegliwośc, nie Twoja.I nie jest Twoją najmniejszą winą, że zrobiłaś takie, a nie inne zdjęice. Ani ja, ani - mam nadzieję - nikt inny nie będzie wymagał tu tłumaczeń z tego powodu.
Ale zwracani auwagi na błędy nie unikniesz - sorry... Czasem nawet dość twardo postawionych. Takie forum.![]()
Ale ja oczywiscie chetnie uslysze wszystkie uwagi, po to przeciez wystawiam te zdjecia, zeby sie czegos dowiedziec, nauczyc, przejrzec na oczyNie wystawiam ich zeby sie nimi pochwalic, bo jeszcze dlugo nie ta liga..
Dlatego kazdy komentarz sie liczy, a szczegolnie ten zwracajacy uwage na bledy!
D80, N18-135, N50 1.8, Sigma 10-20
Bywają wyjątki:http://www.nikon.org.pl/showthread.php?t=61900
N itepe.
Dowartościujemy cię, pomagasz i to bardzo
I myślę że to nie tylko moje zdanie
Ja dzięki takim wypowiedzią jak ta i tutkom w którym pomogłeś mnie i innym forumowiczom, zacząłem zwracać uwagę na szczegóły, które wcześniej nie były dla mnie aż tak istotne a jednak jako całokształt miały duży wpływ na zdjęcie.
Trochę posłodziłemwięc dzień dobrze zaczęty i można wracać do pracy
Pozdrawiam
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Skontaktuj się z nami