Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: D80

Domyślnie Odp: D80

Cytat Zamieszczone przez Krzysiek29 Zobacz posta
    Masz rację. We wrześniu będzie pokazane na Photokinie D90 ale będzie to FF.
    Czyżby to miał być odpowiednik 5D ?
    D700 + N24-70 + N80-200D ED + N70-300VR, SB-900

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Marki k/Wawy

Ja nie czekałem, chociaż też mi to po głowie chodziło. Właśnie przed chwilą odebrałem swojego D80

Pozdrawiam,

Kup D80. Teraz jest w takiej cenie że lepszej już prawdopodobnie nie będzie. Puszka daje spore możliwości i na pewien czas spokojnie powinna wystarczyć. Zaoszczędzone kasę przeznacz na jakiś jasny obiektyw i ewentualnie lampę.
    A po jakimś czasie staniesz przed wyborem czy puszka poziomu Dxx Ci wystarczy czy lepszym wyborem będzie już wtedy dla Ciebie puszka poziomu Dxxx.
    Kupując nowości jak tylko się pojawią sponsorujesz marketing firmy nic więcej.
    nic...

lub poziomu Dx, w końcu nigdy nic nie wiadomo...
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

kupuj D80 + 18-70 i ciesz się zdjęciami - niezrobionych zdjęć nie zastąpi Ci nawet D3.

Marzenia Ale ja tez sobie marze po cichutku o czyms takim jak D90 FF
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Skąd takie info ?
    Bardziej spodziewałbym się FF w klasie Dxxx

Cytat Zamieszczone przez wasilewk Zobacz posta
    Czyżby to miał być odpowiednik 5D ?
    Dokładnie tak.
    pozdrawiam Krzysiek

ej nie siejcie zamętu, co będzie to będzie. Zaraz rozpęta się burza co by miało być w nowym Dxx i dlaczego tego nie będzie w Dxxx paranoja...
    FF będzie na pewno, a z resztą już jest
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Wracając do wątku...

Ja właśnie jestem jakieś dwa tygodnie po zakupie d80... i powiem Ci, że jestem bardzo zadowolony... pewnie, że gdyby były pieniądze dodatkowe brałbym d200 a jeszcze chętniej d300, ale w tym przedziale cenowym wybór padł na d80.

Zależy jeszcze czego oczekujesz... ja bardzo długo robiłem fotki na analogach... były zenity, praktici, Canon T70, Pentax ME Super (swoją drogą te dwa ostatnie autentycznie wspominam jako najlepsze aparaty jakie miałem w rękach, choc może to sentyment ale wizjera takiego jak w Pentaxie to obecnie w aparatach nawet półprofi nie uświadczysz). Potem był też jakiś EOS analogowy... a przy nadejściu ery cyfrowej z racji budżetowej nabyłem hybrydę i długo nią fociłem... d80 to moje pierwsze cyfrowe lustro... i jestem bardzo zadowolony... pewnie, że nie jest to Dxxx ale do focenia z jakąś tam świadomością kadru i efektu który chce się uzyskać spokojnie wystarczy na początek.

Zdecydowanie bierz 18-70. Ja wziąłem kit z 18-135 i jednak ciut za bardzo mydli a i przy przekadrowaniu lubi zgubić ostrość, ale stałka 50/1.8 a może i 1.4 i tak już jest w planach.

Myślałem też czy nie czekać na D90, ale po pierwsze byłby pewnie w cenie d200 a po drugie... kurcze mamy najlepszą porę roku na cykanie fotek... szkoda marnować czas. Ja się zdecydowałem i jak na razie focę wszystko dookoła ucząc się nowego sprzętu.

Suma summarum... ja polecam jak najbardziej w tym przedziale cenowym.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów