Planuję zakup Nikona D80. Zastanawiam sie czy to dobry moment, czy za chwile nie wejdzie na rynek jego następca np90 i nie spadną ceny...
Szukaj
Planuję zakup Nikona D80. Zastanawiam sie czy to dobry moment, czy za chwile nie wejdzie na rynek jego następca np90 i nie spadną ceny...
Nikt nic nie wie o nastepcy, nie ma zadnych przeciekow. Ja bym kupowal i sie nie zastanawial bo D80tka jest teraz naprawde w bardzo dobrej cenie.
D90 wychodzi już od daaaawna i ciągle ludzie się zastanawiają czy warto kupować D80 bo ceny spadną. A co jak wyjdzie za pół roku/ za rok :>. Chyba nie warto czekać tak długo zważając na to że cena i tak jest już super niska. Nowe Body już za 2K!
Słusznie to może potrwać jeszcze rok albo ... Czy warto kupić z 55VR czy lepiej z 18-70
D80 to dobry sprzęt i śmiało go polecam ale czy nie warto dołożyć ok 1200zł i kupić D200. Jest to już sprzęt uszczelniony i można używać go w bardziej ekstremalnych warunkach. Mi akurat tylko tego brakuje w D80.
...ot taka moja rada. Pozdrawiam.
NIKON D80 , EM | MB D80 | N18-135 | N50 1.8 | N70-300VR | T80-200 | S15 2.8 | S500 6.3 | TC x2 | SB 600 |
Chodziło o obiektyw 18-55 VR ?
Ja doradzam kupno 18-70.
Za nim przemawiają :
Lepsze wykonanie,
Lepszy obraz na brzegu,
Większy zakres ogniskowych.
O szkłach było pełno informacji, tak więc radze użyć wyszukiwarki.
A czekanie na d90 nie ma sensu... lato za pasem a ty chcesz sie obyc bez aparatu?
pozdrawiam
Skontaktuj się z nami