Close

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: D80

Smile D80

Planuję zakup Nikona D80. Zastanawiam sie czy to dobry moment, czy za chwile nie wejdzie na rynek jego następca np90 i nie spadną ceny...

Domyślnie Odp: D80

Nikt nic nie wie o nastepcy, nie ma zadnych przeciekow. Ja bym kupowal i sie nie zastanawial bo D80tka jest teraz naprawde w bardzo dobrej cenie.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

D90 wychodzi już od daaaawna i ciągle ludzie się zastanawiają czy warto kupować D80 bo ceny spadną. A co jak wyjdzie za pół roku/ za rok :>. Chyba nie warto czekać tak długo zważając na to że cena i tak jest już super niska. Nowe Body już za 2K!

Słusznie to może potrwać jeszcze rok albo ... Czy warto kupić z 55VR czy lepiej z 18-70

D80 to dobry sprzęt i śmiało go polecam ale czy nie warto dołożyć ok 1200zł i kupić D200. Jest to już sprzęt uszczelniony i można używać go w bardziej ekstremalnych warunkach. Mi akurat tylko tego brakuje w D80.

...ot taka moja rada. Pozdrawiam.
    NIKON D80 , EM | MB D80 | N18-135 | N50 1.8 | N70-300VR | T80-200 | S15 2.8 | S500 6.3 | TC x2 | SB 600 |

Cytat Zamieszczone przez BOGUMIN Zobacz posta
    Czy warto kupić z 55VR czy lepiej z 18-70
    Ja bym Ci proponowal 18-70. Bardzo przyzwoite szklo. Sprawny AF, dosc ostry. Jedyny minus to wysuwjacy sie tubus, ktory lubi sie chwiac, ale to w robieniu zdjec nie przeszkadza.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Czy warto kupić z 55VR czy lepiej z 18-70
    Chodziło o obiektyw 18-55 VR ?

Ja doradzam kupno 18-70.
    Za nim przemawiają :

Lepsze wykonanie,
    Lepszy obraz na brzegu,
    Większy zakres ogniskowych.

O szkłach było pełno informacji, tak więc radze użyć wyszukiwarki.
    A czekanie na d90 nie ma sensu... lato za pasem a ty chcesz sie obyc bez aparatu?

pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez Gacek80 Zobacz posta
    D80 to dobry sprzęt i śmiało go polecam ale czy nie warto dołożyć ok 1200zł i kupić D200. Jest to już sprzęt uszczelniony i można używać go w bardziej ekstremalnych warunkach. Mi akurat tylko tego brakuje w D80.
    Dokładając 2400zł można mieć D300, uszczelniony i z niskoszumnym sensorem CMOS Mnie bardziej brakuje tego drugiego w D80
    Pzdr.

Planuję zakup Nikona D80. Zastanawiam sie czy to dobry moment, czy za chwile nie wejdzie na rynek jego następca np90 i nie spadną ceny...
    Kup D50, rób zdjęcia, a jak wyjdzie D90 lub D9099, to go kupisz, przy czym wtedy już dokładnie będziesz wiedział, czego chcesz. Serio.

Z tym że kolega chciał nowy sprzęt :>.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów