Szukaj
Temat oględnie potraktowany, bo na zdjęciach tylko Sony Center, Potsdamer Platz jest dużo większy. Choć*może się podobać te kilka zdjęć, bo po prostu dobre. Ale z tego zakątka Berlina były już*tu na forum o niebo lepsze.
Pozdrawiam
fakt zapomniałem sprecyzowaćOk, były. Ja ich nie widziałem, zrobiłem swoje, dodatkowo architektury praktycznie nigdy nie robiłem, więc chciałbym sie czegoś dowiedzieć. Acha, wcale on taki duży nie jest :P
Mam takie odczucia:
Pierwsze spodobało mi się od razu. Drugie od razu spowodowało, że zauważyłem na pierwszym ciemną przestrzeń w środku kadru. Na dwójce coś widać na środku, jest ładnie oświetlona przestrzeń, a na jedynce mocno za ciemny chodnik.
Trzecie, zwłaszcza w porównaniu z wcześniejszą dwójką pokazało mi, że nie ma czerni. Zamiast czerni są szare tony, ale czerni brak.
A czwarte oczywiście tylko to podkreśliło. Reasumując - gdyby wyrównać poziomy i doprowadzić do tego, żeby wszystkie miały te same tony, zdecydowanie by to pomogło jak sądzę. Po drugie, gdyby doświetlić jedynkę, ale nie zrobić z niej broń boże trójki (za mdła w czerniach), będzie też lepiej. Po trzecie - jak to są Twoje początki w architekturze, to gratuluję.
Wg mnie w pierwszych trzech nie ma pomyslu. To takie zdjecia turytyczne. Podswietlona konstrukcja zwienczajaca nadaje jakas rytm i zaczyna kompozycje.. ale reszta to balagan. Pomysl widac w czworce...fajny, ale kadr to dla mnie jeszcze nie to.
Puszki i słoiki...
Jest nieźle a czwórka według mnie jest najlepsza
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Skontaktuj się z nami