Szukaj
1 i 3 - klasa.
masakrycznie ostre, świetne zdjęcia! Wszystkie 105tką?*****
Mnie się nr 2 najbardziej podoba ... świetna jakość , można skupić się na owadzie i niemalże studiować goJakim obiektywem robiłeś to zdjęcie ? Pozdrawiam
Klasa foty , lustereczkiem doswietlales?
3 ,2 , 1 w takiej kolejnościpo prostu rewelacja !
dzięki
wszystkie 105ką , i doświetlane kartka papieru............. a ta światło jakie lubię naj...
4.
Same wymiatacze zapodajeszKlasa!
opis w fazie przygotowań ...
hmm, exifie nie ma kartki, ale oki, jedno pytanie, na większości zdjęć schodzisz z czasem poniżej 1/100, używasz statywu, czy masz takie stabilne ręce?
Wszystkie trzy rewelacja!
Panowie!
Dzis bylem na łące ze swoją Sigmą 150 2.8 zapiętą do D80 i powiem szczerze, że trudność sprawiło mi zrobienie zdjęcia mrówce poruszającej się po źdźble trawy. Pomijając dobór parametrów /czas, iso, f podejrzałem na zdjęciach na górze wątku/ chciałem się spytać o jedną rzecz:
jak się robi takie zdjęcia, jak te na początku wątku?
czy:
1) ustawiam ostrość na konkretne źdźbło i czekam, aż pojawi się tam ważka a ja jedynie wciskam spust migawki? (prawdopodobienstwo, ze usiadzie akurat na tej trawce jest żadne);
2) rozglądam się na lewo i prawo i jak juz wypatrzę ważkę na konkretnej trawce, to wtedy celuję, ust. ostrość itd...
( ale - jak pisałem - trudność sprawiła mi mrówka, która nie rozwija przecież prędkości F-16);
3) istnieje inne rozwiązanie, o który nie wiem(statyw, z ręki, czary, hipnoza?).
Proszę o krótkie rady - liczę na Autora. Dziękuję!
Skontaktuj się z nami