Cóż zdjęcia nudne. Kazałaś poprstu PM stanąć i gapić sie w obiektyw. Jawolę zdjecia na któych widać spątaniczność i emocje.
Szukaj
Cóż zdjęcia nudne. Kazałaś poprstu PM stanąć i gapić sie w obiektyw. Jawolę zdjecia na któych widać spątaniczność i emocje.
NIKON...
Nie zawsze trafisz na spontanicznych modeli. To było wyjątkowe ciężkie powtarzać, by zajęli się sobą. A wielokrotne tłumaczenie by nie zwracali na mnie uwagi jeszcze cięższe. Niestety, ale ta para była sztywna, a ja pomimo wszystkiego musiałem sobie poradzić. (Z tym kazałeś porostu mnie rozbawiłeś)
Mateusz Książkiewicz
Canon & Nikon
faktycznie widac, ze jakos nie bylo pozytywnej wspolpracy pomiedzy para, a fotografem. Sami mlodzi tez nie wygladaja na zadowolonychHm?
A zdjecia w moim odczuciu zbyt statyczne, sztywne i bez emocji.
d700
No jak widać nie każdy się cieszy ze swojego ślubu
A co do zdjęć to nasuwa mi się tylko jedno z przytoczonych już wyżej stwierdzeń - strasznie sztywne (choć zdaję sobie sprawę, że w tego typu fotografii obie strony muszą współpracować), do tego nr.3 z tym centralnym kadrem jest totalnie bez wyrazu i dziwię Ci się, że postanowiłeś je tu pokazać.
Według mnie dramat ! Brak pomysłu,polotu i finezjiMam wrażenie,że poprzez zwalenie winy na modeli próbujesz ukryć to,iż tak naprawdę to sam nie miałeś pomysłu na ten plener... pisanie o tym,że prosiłeś żeby zajęli się sobą itd. jest dla mnie głupotą ponieważ to Ty powinieneś im przedstawić swój pomysł na daną scenkę i przygotować ich do odegrania tego ( powiedzieć co chcesz osiągnąć i jak powinni to zagrać ) Jeśli nie miałeś weny to trzeba było przejrzeć fotografie ślubne i może coś podobnego zrobić do tego co widziałeś na tych fotach.
Poza tym jak dla mnie to za mało widać modeli a za dużo otoczenia...![]()
Olać tę spontanicznośc, jaka by ona nie była, zostanie przez młodych z pewnościa dopowiedziana.
O wiele poważniejsze mz są zbyt szerokie plany, przez co młodzi są prawie niewidoczni.
Za 10 lat ta para będzie (mam nadzieje) wolała kontemplować fałdki na sukni niz artystyczne latarenki na koncu pomostu.
I'm not always right, but I'm never wrong...
Para zupełnie ginie w zdjęciach...można powiedzieć, że zlewają się z tłem. Wszędzie jakoś dziwnie dobrana perspektywa..mogleś tutaj trochę pokombinować, a widzę że możliwości terenowe były.. W pierwszym - trawa na pierwszym planie zupełnie niepotrzebna, i rozprasza. Dwa pozostałe wyglądają na przypadkowe pstryki. W zasadzie ja tu widzę tylko przypadek. Nie tędy droga do reportażu, nawet ślubnego.
3 skomponowana pieknie ! centralnie miny nudne wogole nuda jak na polskim filmie![]()
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Skontaktuj się z nami