Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Plener

Domyślnie Plener

proszę o konstruktywną krytykę:

1.

2.

3.
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie Odp: Plener

no mnie te zdjecie nie porwaly. ale mnie malo porywa tak genealnie...

Podobaja ci sie te chaszcze na pierwszym? i To ze sie chlop wygina w ruski paragraf zeby trafic do ust kobiecie? Tak szczerze, spoko to jest?

może 2 jest w miare ok, na trzecim jest statycznie i nudno. Można było lepiej wykorzystać te plenery.

Cóż zdjęcia nudne. Kazałaś poprstu PM stanąć i gapić sie w obiektyw. Jawolę zdjecia na któych widać spątaniczność i emocje.
    NIKON...

Cytat Zamieszczone przez Jacek B. Zobacz posta
    Kazałaś poprstu PM stanąć i gapić sie w obiektyw. Jawolę zdjecia na któych widać spątaniczność i emocje.
    Nie zawsze trafisz na spontanicznych modeli. To było wyjątkowe ciężkie powtarzać, by zajęli się sobą. A wielokrotne tłumaczenie by nie zwracali na mnie uwagi jeszcze cięższe. Niestety, ale ta para była sztywna, a ja pomimo wszystkiego musiałem sobie poradzić. (Z tym kazałeś porostu mnie rozbawiłeś)
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Cytat Zamieszczone przez Wielebny Zobacz posta
    Nie zawsze trafisz na spontanicznych modeli. To było wyjątkowe ciężkie powtarzać, by zajęli się sobą. A wielokrotne tłumaczenie by nie zwracali na mnie uwagi jeszcze cięższe. Niestety, ale ta para była sztywna, a ja pomimo wszystkiego musiałem sobie poradzić. (Z tym kazałeś porostu mnie rozbawiłeś)
    Dlatego bałeś się do nich bliżej podejść?

faktycznie widac, ze jakos nie bylo pozytywnej wspolpracy pomiedzy para, a fotografem. Sami mlodzi tez nie wygladaja na zadowolonych Hm?
    A zdjecia w moim odczuciu zbyt statyczne, sztywne i bez emocji.
    d700

Cytat Zamieszczone przez Zuzus Zobacz posta
    Sami mlodzi tez nie wygladaja na zadowolonych
    No jak widać nie każdy się cieszy ze swojego ślubu

A co do zdjęć to nasuwa mi się tylko jedno z przytoczonych już wyżej stwierdzeń - strasznie sztywne (choć zdaję sobie sprawę, że w tego typu fotografii obie strony muszą współpracować), do tego nr.3 z tym centralnym kadrem jest totalnie bez wyrazu i dziwię Ci się, że postanowiłeś je tu pokazać.

Vodafone
    Gość

Według mnie dramat ! Brak pomysłu,polotu i finezji Mam wrażenie,że poprzez zwalenie winy na modeli próbujesz ukryć to,iż tak naprawdę to sam nie miałeś pomysłu na ten plener... pisanie o tym,że prosiłeś żeby zajęli się sobą itd. jest dla mnie głupotą ponieważ to Ty powinieneś im przedstawić swój pomysł na daną scenkę i przygotować ich do odegrania tego ( powiedzieć co chcesz osiągnąć i jak powinni to zagrać ) Jeśli nie miałeś weny to trzeba było przejrzeć fotografie ślubne i może coś podobnego zrobić do tego co widziałeś na tych fotach.

Poza tym jak dla mnie to za mało widać modeli a za dużo otoczenia...

Kaleid
    Gość

Para zupełnie ginie w zdjęciach...można powiedzieć, że zlewają się z tłem. Wszędzie jakoś dziwnie dobrana perspektywa..mogleś tutaj trochę pokombinować, a widzę że możliwości terenowe były.. W pierwszym - trawa na pierwszym planie zupełnie niepotrzebna, i rozprasza. Dwa pozostałe wyglądają na przypadkowe pstryki. W zasadzie ja tu widzę tylko przypadek. Nie tędy droga do reportażu, nawet ślubnego.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów