Close

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Domyślnie Nikon D300 załamka

Witam szanownych kolegów profesjonalistów. Zostałem szczęśliwym posiadaczem Aparatu Nikon d300 obiektyw 18-200 VR. Oczywiście instrukcja po angielsku Kurde czarna magia. Czy w d300 jest możliwość wyboru kanałów tematycznych tak jak w d80 typu portret, krajobraz, automat , noc itd? jeśli nie to trzeba wszystko ustawiać manualnie. Proszę o kilka wskazówek ponieważ za tydzień wybieram sie nad Niagarę i nie wiem jakie parametry poustawiać aparat super tylko robiący zdjęcia trochę szwankuje z góry dziękuje za okazaną pomoc i przepraszam za proste pytania. Pozdrawiam zza oceanu.

Domyślnie Odp: Nikon D300 załamka

nie wierze, to musi być prowokacja...
    F65, N24-70/2,8, 50/1,8, SamYang 85/1,4, S150-500, SB600, D700, MB-D10
    D50&DELTA , N18-70 - żony

Tu masz polską instrukcje http://nikoneurope-pl.custhelp.com/c...i=&p_topview=1 , w D300 brak kanałów tematycznych, co do ustawień poczytaj " Sekrety Mistrza Fotografii Cyfrowej " - Scott Kelby i udanego wypadu nad wodospady Niagara i Fotografia

Zbanowany
    Miasto
    Łódź

na stronie NP masz polska instrukcje , wystarczy przeczytać.
    (NP) = nikon polska

Cytat Zamieszczone przez wilk325 Zobacz posta
    Tu masz polską instrukcje http://nikoneurope-pl.custhelp.com/c...i=&p_topview=1 , w D300 brak kanałów tematycznych, co do ustawień poczytaj " Sekrety Mistrza Fotografii Cyfrowej " - Scott Kelby i udanego wypadu nad wodospady Niagara i Fotografia
    ehh byles pierwszy ;P

wg. mnie do zamkniecie temat.

...No cóż)...Śmiać się czy płakać...Może porównanie nazbyt trafne ale...samochodem Formuły 1 nie da się jechać ot tak...Podobno gdy kandydat na przyszłego kierowcę ( a więc już z jako takim doświadczeniem ) przy pierwszym ruszaniu nie zgasi samochodu to już jest dobrze)...
    Ale do rzeczy...
    - Instrukcja do D300 po polsku jest już osiągalna na stronie Nikon Polska...Ale nawet ekspresowa lektura nie zapewni super zdjęć bo zdaje się że właściciel do tej pory nie tylko z lustrzanką Nikona ale żadną inną raczej nie obcował,
    - jakimś półśrodkiem z małą nadzieją na sukces jest przyjąć ustawienia i pod żadnym pozorem ich nie zmieniać...na przykład tryb ekspozycji P, pomiar matrycowy, wyłącznie pole środkowe AF (zblokować możliwość zmiany), tryb ostrości pojedynczy czyli AF-S , czułość ISO auto, balans bieli Auto a reszta ustawień domyślna
    - dokupić...tak na wszelki wypadek jakąś "małpkę" gdy po pierwszych zdjęciach okaże się że wszystkie zdjęcia są do bani...Poprostu szkoda wycieczki....

A po powrocie....zacząć czytać...robić zdjęcia...czytać...itd, itp...
    No i już za jakiś czas...jest szansa na...dobre zdjęcie...Pozdrawiam...
    D850, F70, N 20-35/2.8, N 105/2.8, N 85/1.8, N 50/1.4, N 35/2, N 28-70/2.8, N 80-200/2.8, N 24-120/4, SB900, SB600, Manfrotto 055CB + 141RC

Cytat Zamieszczone przez bragjure Zobacz posta
    ...wyłącznie pole środkowe AF (zblokować możliwość zmiany)...
    Z tym środkowym polem to może być różnie. Większość ludzi, którzy nie są w temacie nie potrafi tego używać(przekadrowywanie po złapaniu ostrości) i gdy poproszę kogoś, żeby mi zrobił zdjęcie moją puszką to efekt jest taki, że tło jest ostre, a ja rozmazany. W tym przypadku warto przestawić na automatyczny wybór pola AF i D300 całkiem zmyślnie ustawi ostrość zazwyczaj tam gdzie trzeba. Pozostałe rzeczy tak jak radzą koledzy. Jak chcesz mieć odjechane kolory to ustaw sobie przetwarzanie obrazu na "Vivid", ale ostrożnie z tym bo kolory skóry w tym trybie są mocno przekłamane i ludzie wyglądają jakby przed chwilą wyszli z pieca. Do fotografowania ludzi najlepsze przetwarzanie "Standard".
    Życzę udanych zdjęć
    D700, D750, D800, N24-70, S35/1.4 ART, S50/1.4 ART, N50/1.8, N85/1.4

Motorniczy
    Gość

Zapisz się na jakieś kółko fotograficzne i to tyle. Pozdrawiam

to pytanie z serii: "kupilem slicznego nikona d80. powiedzcie jak moge wlaczyc opcje kadrowania na wyswietlaczu, bo nie moge znalezc"
    d700

Boniek, zamień się. Ja Ci dam D80 (masz wszystkie programy tematyczne i gwarancje (?) na udane zdjęcia) mogę nawet dołożyć moją ukochaną 50tkę, a ty mi daj D300, skoro nie umiesz
    D80, S18-200 OS, S30 1.4, N50 1.4, S EF-500 DG super

Hmmm. "Kanały tematyczne", to chyba na platformach cyfrowych istnieją. W lustrach się nie spotkałem.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów