Mnie się podoba... szczególnie dwójeczka. A trzecia fotka też ciekawa, masz okoa nawet dwa!
Szukaj
Mnie się podoba... szczególnie dwójeczka. A trzecia fotka też ciekawa, masz okoa nawet dwa!
Łukasz ale dobrego streeta nie robi sie 70 - 200. Nie odczytuj tego jako kategorycznego stwierdzenia ze sie nie da, bo oczywiście da się. Ale wpinanie jak najdłuzszej lufy, to jest ten podstawowy błąd popełniany przez wielu ludzi zaczynających (vide http://zawsze-kwadrat.blogspot.com/2...snajperzy.html). Jesteś za daleko uciekasz od zdarzenia, perspektywa się spłaszcza, widac Cię z kilometra, uciekasz od podstawowego srodka fotografii ulicznej - od wchdozenia między ludzi i sytuacje. Ta fotografia to przecież nie bawienie się w strzały z kilometra a przemierzanie ulic wzdłuż i wszerz, ciągłe i niesutanne, zawsze o krok bliżej, dziesięć razy w jednym miejscu, wyczekane, spokojne.
Bartek Pogoda powiedział ostatnio, że łaził z aparatem przez dwa lata po Warszawie, a potem robił to samo w Meksyku Chinach Japonii i tak jakoś poszło.
A 70 - 200 4l jest bardzo fajne i bardzo dobrze zrobisz, chociaz plastikoweSasiadów teraz nim robie. Zobacz Tokine 50 - 135
.
Aż dziwne, ze nikt z nikona sie nie pojawia na spektaklach.
1. i 3. są bardzo fajnie wypatrzone - podbaja mi się, a nawet uważam, ze szerokim kątem (mój faworyt skądinąd) to by sie nie udało zrobic, albo donieść do domu (przy 1. facet mógłby uzyć broni, a przy 3. laski laski)
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
dwójka podoba się
na pewno klimat dwójki byłby lepszy gdyby grajek nie patrzył wprost w obiektyw, lecz miał wzrok skierowany lekko do góry
ale i tak jest ok
linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|
za ruqaszem i niedzwiedziem: 70-200 to fajne szklo, ale w tej dziedzinie nie ma to jak jej szerokosc tokina (czy cos podobnego). sproboj - zobaczysz ile frajdy sprawi Ci zrobienie zdiecia, w ktorym nawiazesz kontakt z fotografowanym, a przy tym uda ci sie okielznac to co sie dzieje dookola (bo rozmyc wszystko teleobiektywem to znacznie mniej wymagajace zadanie). mz. w tych zdieciach na plus jest ladna konwersja, a poza tym to typowe foty, ktorymi mozna zapelnic cala karte pamieci wychodzac na spacer po miescie z teleobiektywem
pozdr
to bylo 50mm nie tele![]()
1. dobre!
2. typowe, ale ok
3. też dobre!
http://fuckartletsfart.blogspot.com/ - to nie jest portfolio!
Skontaktuj się z nami