Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Dymki

Domyślnie Odp: Dymki

świetne, wyglądają jak fraktale
    muszę kiedyś spróbować z dymkami...
    jeden nowy Nikon i kilka starych Minolt

dal mnie bardzo fajnie.

Super
    A teraz powiedz jak to fotografowałeś.

autograf
    Gość

No no! Piękności!

Cytat Zamieszczone przez jurekb Zobacz posta
    Super
    A teraz powiedz jak to fotografowałeś.
    Tez jestem ciekawy...
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Jak to zrobiłem? Było już kilka razy na forum i tego się trzymałem No więc od początku:

- na ścianę wrzuciłem czarne tło (konkretnie karton ze sklepu biurowego za 2zł)
    - odsunąłem od ściany ławę i pomiędzy nimi na podłodze położyłem sabiną skierowaną bardzoej w stronę dymu
    - na ławie zapalone kadzidełko (lekkie podmuchy powietrza ładnie wprawiały w ruch wirowy dym)
    - aparat + statyw i cała tajemnica

na końcu:
    - W PSie poszły w ruch level'sy i to praktycznie wystarczyło. Do czerwonego koloru użyta funkcja kolorowanie saturacją, a do koloru brązowego odwrócenie kolorów z białego dymka.

Mam nadzieję, że pomogłem. Jak coś będzie nie jasne, postaram się zrobić jakiegoś tutka, ale jak mnie pamięć nie myli to już taki się kiedyś pojawił. Już dokładnie nie pamiętam.

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i pozostawiony komentarz
    opis w fazie przygotowań ...

Dzięki.

Cytat Zamieszczone przez piwkoo Zobacz posta
    Jak to zrobiłem? Było już kilka razy na forum i tego się trzymałem No więc od początku:

- na ścianę wrzuciłem czarne tło (konkretnie karton ze sklepu biurowego za 2zł)
    - odsunąłem od ściany ławę i pomiędzy nimi na podłodze położyłem sabiną skierowaną bardzoej w stronę dymu
    - na ławie zapalone kadzidełko (lekkie podmuchy powietrza ładnie wprawiały w ruch wirowy dym)
    - aparat + statyw i cała tajemnica

na końcu:
    - W PSie poszły w ruch level'sy i to praktycznie wystarczyło. Do czerwonego koloru użyta funkcja kolorowanie saturacją, a do koloru brązowego odwrócenie kolorów z białego dymka.

Mam nadzieję, że pomogłem. Jak coś będzie nie jasne, postaram się zrobić jakiegoś tutka, ale jak mnie pamięć nie myli to już taki się kiedyś pojawił. Już dokładnie nie pamiętam.

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i pozostawiony komentarz

Dzieki zaczne proby jak tylko uwolnie sie od obowiazkow i znajde troche czasu dla siebie.
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Podobny efekt mozna uzyskac fotografujac na dlugich czasach krzywe Beziera z wygaszacza.
    Oczywiscie to nie to samo, ale trening calkiem niezly.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów