Drogi Michale!
Skoro widzisz wiele niedociągnięć, to może udziliłbyś mi rady jak unikać tego rodzaju błędów, a nie po prostu krytykował.
Tak się składa, że w fotografii jestem amatorem ale zawodowo zajmuję się szkoleniem ludzi z doskonalenia techniki jazdy samochodem i nie mówię im, kiedy popełnią błąd: "strasznie zwaliłeś ten zakręt i obróciło Cię bokiem - jesteś beznadziejny", tylko tłumaczę mu jak ma pracować kierownicą, jak operować gazem i hamulcem, kiedy zredukować bieg, żeby pokonać zakręt poślizgiem nie wyjeżdżając w zielone. Ja uczę ludzi udzielając im wskazówek a nie mówię im, że robią coś źle i już - staram się pomóc.
Po to zamieściłem tu zdjęcie, żeby się dowiedzieć, co jest nie tak, ale też, żeby przeczytać jak to poprawić. Po to przychodzi się do lepszych - po radę i naukę.
Po to ludzie przychodzą do mnie - żebym nauczył ich jeździć lepiej, szybciej i bezpieczniej.
I po to ja pytam takich gości jak Ty - którzy wiedzą lepiej - jak robić lepsze zdjęcia?
Jakoś nie widzę tej chęci do udzielania wskazówek, raczej drive do wskazywania komuś, że nie jest dobrze.
Możesz odpuścić sobie te teksty o prymitywiźmie i poziomie kultury osobistej, bo ja nie robię takich uwag pod Twoim adresem.
over
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami