Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Mała Sara

Domyślnie Odp: Mała Sara

Drogi Michale!

Skoro widzisz wiele niedociągnięć, to może udziliłbyś mi rady jak unikać tego rodzaju błędów, a nie po prostu krytykował.

Tak się składa, że w fotografii jestem amatorem ale zawodowo zajmuję się szkoleniem ludzi z doskonalenia techniki jazdy samochodem i nie mówię im, kiedy popełnią błąd: "strasznie zwaliłeś ten zakręt i obróciło Cię bokiem - jesteś beznadziejny", tylko tłumaczę mu jak ma pracować kierownicą, jak operować gazem i hamulcem, kiedy zredukować bieg, żeby pokonać zakręt poślizgiem nie wyjeżdżając w zielone. Ja uczę ludzi udzielając im wskazówek a nie mówię im, że robią coś źle i już - staram się pomóc.

Po to zamieściłem tu zdjęcie, żeby się dowiedzieć, co jest nie tak, ale też, żeby przeczytać jak to poprawić. Po to przychodzi się do lepszych - po radę i naukę.

Po to ludzie przychodzą do mnie - żebym nauczył ich jeździć lepiej, szybciej i bezpieczniej.

I po to ja pytam takich gości jak Ty - którzy wiedzą lepiej - jak robić lepsze zdjęcia?

Jakoś nie widzę tej chęci do udzielania wskazówek, raczej drive do wskazywania komuś, że nie jest dobrze.

Możesz odpuścić sobie te teksty o prymitywiźmie i poziomie kultury osobistej, bo ja nie robię takich uwag pod Twoim adresem.

over

Unikaj otoczenia dającego zafarby, takiego jak kolorowe zasłony, ściany, czy inne duże powierzchnie.

Lepiej mieć wpływ na barwę i do tego lepiej nadają się pomieszczenia z białymi ścianami.

Światło zastane nie zawsze jest idealne, więc Twój pomysł z blendą/ami, jest dobry.

Dziecięcy portret "lubi" bardzo miękkie światło, ale to już wiesz.

thx!

i nie mówię im, kiedy popełnią błąd: "strasznie zwaliłeś ten zakręt i obróciło Cię bokiem - jesteś beznadziejny",
    no dobrze a nawet jesli bys im tak powiedzial w sytuacji kiedy ich obrocilo a uczen odpowiedzialby Ci ze zrobil to CELOWO bo tak mu sie akurat podoba. (zrozum analogie sytuacji).

dzieki dusker...

a co do: " Możesz odpuścić sobie te teksty o prymitywiźmie i poziomie kultury osobistej, bo ja nie robię takich uwag pod Twoim adresem." to nazywasz mnie pseudo-cwaniakiem itp. Nie wiem co to pseudocwaniak ale nie podbalo mi sie to i zglosilem ten fakt moderatorowi.

Pseudocwaniakiem moznaby nazwac kogos, kto na zwrocenie uwagi o niedorzecznosci tlumaczenia jakiegos kardynalnego bledu odpowiada, ze zrobil go celowo... Ale powstrzymam sie od takich osadow i nie bede znizac sie do poziomu adwersarza. Faktem jest, ze zdjecie jest slabe zarowno pod wzgledem technicznym jak i kompozycyjnym i ja bym takiego wcale nie pokazywal.

zdjec dzieci nie powinno sie zamieszczac bo rodzice strasznie znosza krytyke...
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.

Vodafone
    Gość

Cytat Zamieszczone przez MikeP Zobacz posta
    dzieki dusker...

a co do: " Możesz odpuścić sobie te teksty o prymitywiźmie i poziomie kultury osobistej, bo ja nie robię takich uwag pod Twoim adresem." to nazywasz mnie pseudo-cwaniakiem itp. Nie wiem co to pseudocwaniak ale nie podbalo mi sie to i zglosilem ten fakt moderatorowi.

Pseudocwaniakiem moznaby nazwac kogos, kto na zwrocenie uwagi o niedorzecznosci tlumaczenia jakiegos kardynalnego bledu odpowiada, ze zrobil go celowo... Ale powstrzymam sie od takich osadow i nie bede znizac sie do poziomu adwersarza. Faktem jest, ze zdjecie jest slabe zarowno pod wzgledem technicznym jak i kompozycyjnym i ja bym takiego wcale nie pokazywal.
    Pięknie napisane... popieram

Ps.
    Oprócz donoszenia na innych do moderatora...

Cytat Zamieszczone przez hallucinogen Zobacz posta
    zdjec dzieci nie powinno sie zamieszczac bo rodzice strasznie znosza krytyke...
    popieram.
    Kolego zamieszczasz zdjątko i prosisz o ocenę. Reagujesz alergicznie na wskazane błędy. Dużo łatwiej byłoby gdybyś tuż pod zdjęciem napisał, że przepalenia są celowe i tak lubisz. Skoro nie napisałeś to się nie dziw i nie oburzaj, że koledzy w pierwszym rzędzie to wytknęli. Poza tym prosząc o ocenę powinieneś liczyć się z krytyką, nawet niekoniecznie obiektywną, a nie dyszeć świętym gniewem i wyszukiwać co najmniej wątpliwe argumenty na obronę.

Maluszek słodki
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów