Szukaj
Dobre!
Plus. A nawet Spory Plus.![]()
Piekne a gdzie to jest
Nikon + kilka szkiełek
piekne (1. nieco sie przechyliła CCW)
zdjęcia są super.... jak to jest w Polsce, to... napisz gdzie to jest i pogadamy![]()
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
Jedyneczka - super
Jedynka super, bardzo mi się podoba!!!
Dwójka ładna, ale nie powala, w kadrze nic specjalnie nie przyciąga wzroku, a na górze za bardzo się rzuca w oczy przyciemnienie, jeżeli dobrze dedykuję używałeś szarej połówki i albo niepotrzebnie, albo była z mocna. Ocena oczywiście subiektywna!
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
Czemu mi się nigdy takich kolorów nie udaje uzyskać ? :> co poradzicie?
Może nie na temat to poprzednie ale to dlatemu że fotografie mi się podobają![]()
Jedyneczka super.Gdzie były robione ?
Dziękuje wszystkim za opinie.
W odpowiedzi na pytania gdzie było robione to niestety nie w Polsce![]()
Tak jak fotki z poprzedniego mojego wątku http://tinyurl.com/3grgpt
Szkocja wyspa Arran tym razem północna jej cześć.
Jak pogoda dopisuje a niema sie tak dużo czasu jak by sie chciało mieć to jest klęska urodzaju jeżeli chodzi o fajne miejsca.
Tyle razy sie patrzyłem na tą fotkę i myślałem że jest prosto, faktycznie do prostowania.Kod html:piekne (1. nieco sie przechyliła CCW)
Dobrze dedukujesz stosowałem filtr ND0.9 faktycznie w tym wypadku był za mocny ale słabszego nie miałem powinienem bardziej go odsunąć, lub umiejętniej skorygować podczas obróbki.Kod:jeżeli dobrze dedykuję używałeś szarej połówki i albo niepotrzebnie, albo była z mocna.
Nie wiem dlaczego, ale mogę napisać to co zrobiłem podczas obróbki.Kod html:Czemu mi się nigdy takich kolorów nie udaje uzyskać ? :> co poradzicie?
Generalnie dwa proste zabiegi na krzywych. Trochę podniesiony kontrast i "osłabienie" niebieskiego w obszarach gdzie niema wody i nieba.
Dzięki za poradę - spróbuje tej sztuczki w swojej twórczości.
Skontaktuj się z nami