Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Domyślnie Kościół Mariacki w Krakowie.

Witam Szanownych Forumowiczów,

przedstawiam wyżej wymieniony Kościół Mariacki. Proszę o Wasze opinie

1.

2. pozdrawiam majesticc
    D90 N18-135mm N35mm SB-600

Domyślnie Odp: Kościół Mariacki w Krakowie.

takie pocztówkowe, trochę za ciemne dla mnie, albo to wina konwersji...
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Konweresji, konwersji - mi właśnie taka ciemna najbardziej przypada do gustu. Jednak, chyba zmienie moje upodobania

dzięki emet_b

na 2 jeszcze gorzej ta konwersja wylgąda imho. I przekadrował bym tak by linia krawężnika idąca w LD kończyła się idealnie w tym rogu.
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Oklepane i pocztówkowe, poza tym za ciemne Jesteś z Krakowa czy tylko turystycznie byłeś? Naprawde cienkie i ciemne Pozdrawiam

Jestem i nie jestem często bywam:]

Kwestia gustu. dzieki za opinie:]

bombel
    Gość

To dziwne, jak ludzie przyzwyczajają się czasem do dziwnych rzeczy.

Te zdjęcia są niedobre, bo nie mają krztyny blasku, są stłumione i stłamszone; są jak muzyka z dobrych głośników hi-fi słuchana przez poduszki przyciśnięte do uszu... Nie warto wspominać o kadrach, perspektywie (na 1 wieże jakby nieco były zwichrowane, na dwójce pierzeja się chyli), konieczności prostowania - bo niedostaje podstawowej rzeczy: dobrego naświetlenia. Na jedynce dorożkę ciągną dwie czarne dziury. Na dwójce zamiast przechodni czarne tekturowe figurki...

Co gorsza całość (zarówno jasne jak i ciemne partie) są dziwnie mdłe, bez kontrastów, bez blasku i bez jakiegokolwiek życia - stoi tak wszystko ociężale i jest nijakie. Nawet nie jest ponure, jest nijakie...

Nie wiem co zawiniło, stawiam na konwersję b&w. I wracam do początkowego stwierdzenia: ludzie się dziwnie przyzwyczajają do dziwnych rzeczy, nawet wtedy, jak widać gołym okiem, że jest źle... Dawaj tu zaraz normalne kolory i będzie można w końcu pokomentować zdjęcie, a nie resztki po kiepskiej obróbce.

Na porządne b&w przyjdzie jeszcze czas, a teraz daj jakieś zdjęcie! Coś mi mówi, że będzie dużo lepiej (I hope ).

Jeżeli jesteś (a nie jesteś) z Krakowa, to nie mogłeś poczekać (nie poczekać) na lepsze światło? Przecież kościół stoi już parę latek i jak na razie plany zagospodarowania przestrzennego nie mówią nic o budowie na jego miejscu jakiegoś biurowca. A tak to zdjęcia są mało kontrastowe i płaskie. Pomijam już sprawę samego kadru - oklepany jak nie powiem co.
    Pozdrowienia

Dwa pocztowkowe zdjecia z rynku, i tyle Niestety juz tyle takich zdjec widzialem, ze musialbys stanac na glowie zeby mnie czyms zaskoczyc fotografujac rynek, bo prawie wszystkie pomysly juz zostaly wykorzystane i kazde kolejne zdjecie jest kopia jakiegos poprzedniego
    60D+ 10-200 f3.5 IS USM|Travelphoto
    Semper in altum

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów