Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie 80-200 i temat BF/FF

Witam,
    przymierzam się do zakupu 80-200 2.8 w USA. Czytając rózne wątki na temat tego obiektywu pojawia się problem BF/FF. Chciałem Was zapytać, jak częśto się zdarzają takie problemy ze wspomnianym przeze mnie szkiełkiem.

W PL ceny zaczynają się od ~3,1kPLN, kupując w USA wychodzi ~2,1kPLN, zatem jak widać chyba warto. No ale z drugiej strony czy warto ryzykować problemów z BF/FF dla zaoszczędzenia tego tysiąca PLN'ów (który de facto poszedłby na S30 1.4 )

Pozdrawiam
    Mamiya + Sony

Domyślnie Odp: 80-200 i temat BF/FF

Szanse na BF/FF przy tym obiektywie są niestety spore, więc ja nie zaryzykowałbym zakupu korespondencyjnego. Lepiej jest z 80-200AFS, więc może tego poszukaj

A jak uzbierasz na 80-200AFS to stwierdzisz, że cena używanego nie jest wiele tańsza od używanego 70-200VR i lepiej jeszcze trochę pozbierać

Cytat Zamieszczone przez Bonthyc Zobacz posta
    A jak uzbierasz na 80-200AFS to stwierdzisz, że cena używanego nie jest wiele tańsza od używanego 70-200VR i lepiej jeszcze trochę pozbierać
    dokładnie, potem wyjdzie 70-200 vr nano hiper cośtam i znowu bede czekał i zbierał, zanim kupię, a fajne fotki odejdą w dal
    Mamiya + Sony

dozbieraj do afs-a, z afd to faktycznie loteria, ja trafiłem na egzemplarz, który dobrze gada z moją puszką, jednak af-s to jest to, na co chętnie bym się przesiadł.

Cytat Zamieszczone przez Ruppel Zobacz posta
    dozbieraj do afs-a, z afd to faktycznie loteria, ja trafiłem na egzemplarz, który dobrze gada z moją puszką, jednak af-s to jest to, na co chętnie bym się przesiadł.
    wiem, że dopiero AF-S to jest wypas, ale:
    1. nie lubię kupować używanych rzeczy
    2. nawet gdybym się zdecydował, to w PL trudno dostać, a nie wiem czy się odważę kupować na e-bay bez pomacania szkiełka.

Zatem jeszcze mam 2 pytania:
    1. jak duże bywają te BF/FF? Czy wystarczy +/- 20 poprzez regulację AF Tuning w D300?
    2. czy jest możliwość ewentualnego wyregulowania 80-200 tak jak robi to Sigma ze swoją 70-200?

Pozdrawiam
    Mamiya + Sony

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

lepiej pomyśl o Sigmie 70-200..dla mnie półka wyżej niż dziadek 80-200
    instagram.com/darkroomnightlife

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    2. nawet gdybym się zdecydował, to w PL trudno dostać, a nie wiem czy się odważę kupować na e-bay bez pomacania szkiełka.
    Czasami afs'y pojawiają się na naszej formowej giełdzie, jeśli jesteś z warszawy to wybierz się również na giełdę do stodoły (ostatnio jak tam byłem to też widziałem jednego takiego AF-S'a).

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    Blasphemy!
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów