Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Upadek SB800...

Rozmowny
    Miasto
    Poznań // Gorzów Wlkp.

Domyślnie Odp: Upadek SB800...

zrób foty z różnymi ustawieniami lampy:

- Spróbuj na małej ogniskowej,
    - Spróbuj gdzieś na 50mm,
    - Spróbuj na 70mm,
    - Spróbuj na niskim iso, krótkim czasie i dość dużej przysłonie tak aby musiała mocno dopalić,
    - Spróbuj na ustawieniach takich aby lampa musiała tylko delikatnie dopalić,
    - Spróbuj na TTL, M, AA i innych trybach.
    - Spróbuj wyzwolić ją lampą wbudowaną w D80 [Commander Mode],

Po prostu się nią pobaw, jeśli wszystko działa to skończ się martwić i zacznij robić zdjęcia
    frrruuu.!

Oszczędny w słowach Awatar lucki
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Rok temu moja spadła będąc w pokrowcu z wysokości 2 metrów na panele podłogowe, ukruszyło się to czerwone szkiełko od wspomagania autofocusa, do dzisiaj działa bez zarzutu. Nie tak łatwo zepsuć Sabinkę! A tak poza tematem to myślałem, że znam wszystkich fotografów ślubnych z Tarnowskich Gór.. Skąd jesteś konkretnie?

Dziękuję wszystkim za pomoc i słowa otuchy Lucki: samo centrum TG. Ezin, zastosuję się do tego co napisałeś. Pozdrawiam.
    FSL Foto Studio Loopa - Lubię to co robię
    Nikon D80 | MB-D80 | N50 1.8 | N18-200VR | S70-300apoII | SB-800 | 4xSDhc4Gb | filtry | lowepro nova5 aw

No i w końcu sprawdziłem Sabinę Jest OK, działa jak powinna. Dzięki za wskazówki. Dzisiaj dotrze do mnie zamówiony w Krakowie dyfuzor (nasadka rozpraszająca SW-10H Nikon'a) i zestaw znów będzie kompletny
    FSL Foto Studio Loopa - Lubię to co robię
    Nikon D80 | MB-D80 | N50 1.8 | N18-200VR | S70-300apoII | SB-800 | 4xSDhc4Gb | filtry | lowepro nova5 aw

Domyślnie

To dość pancerne lampy mimo,że na takie nie wyglądają. Mnie też spadła kiedyś i to dwa razy tego samego dnia, w tym raz na beton i co ?? I nic NIe wytrzymał tylko stofen,a cała reszta bez uszczerbku.
    D700 , D90 , Sigma 17-35 2.8-4.0 , N85 1.8, N50 1.8, N35 1.8 + SB800

Domyślnie

Mi spadła ze statywu, miała zaledwie tydzień, za bardzo się spieszyłem. Działa do tej pory
    zdjęcie życia jeszcze przede mną

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów