wiem, że temat był. ale chcę odświeżyć. Polecacie jakieś patenty? światło, powierzchnie odbijające na których można postawić kompozycję? Jestem zainteresowany wszystkim
Szukaj
wiem, że temat był. ale chcę odświeżyć. Polecacie jakieś patenty? światło, powierzchnie odbijające na których można postawić kompozycję? Jestem zainteresowany wszystkim
to jeszcze nic a smarowanie lakierem kurczaka...nawet mozna kupic specjalne preparaty do podrasowywania zywnosci...choc słyszałem ostatnio ze oficjalnie jest to naganne to duzo fachowców tak robi...dowód? kup jakis produkt i popatrz na okładke a potem zrób to według podanego na opakowaniu przepisu i nie wyjdzie takie ładne i apetyczne...Ja się nie podejmuję tłumaczyć po tym, jak widziałem kiedyś, jak za pomocą kleju i skalpela skleja się pomidory.
To osobna kwestia. Myślałem, że to jednak mniej hardcore niż pomidory.![]()
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
a poza taka magia
![]()
Poza magią jeśli chodzi o stronę techniczną, to ładna kompozycja, unikać górnej perspektywy, beauty dish jako kontra, dobrze jest też do każdej potrawy jaką pstrykasz w tle dać jakieś szkło (karafka na oliwę, kieliszek z winem, ładna szklaneczka z soczkiem) w zależności co pasuje a to wszystko po to, żeby wyszły fajne bliki w tle. Ciekawie też wychodzą ukośne kadry, ale bez przesady. No ale najlepszym fachowcem od żarcia jakiego znam to shyman-jak wpadnie na forum to może coś podpowie.
prawie wszystko o microstockach
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami