Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: magda ...

sailor
    Gość

Domyślnie magda ...

tak z okazji 1go maja

Domyślnie

Jak dla mnie za ostre swiatlo. Kolorystyka tez mi sie nie podoba. Poza tym zdjecie jest przyjemne i kadr przyjemny tez jest.

Domyślnie

Za dużo światła poszło na nogi,a po drugie za ostre,jak to czemu lampe nie ustawić na wprost
    Kolorystyka może być.
    EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
    Insta : @pan_portrecik

Domyślnie

na wprost nie, bo byłby brzydki cień, taki który sie prawie pokrywa z modelką, ale nieupełnie.
    lepiej jak wyraźnie go widać, jest wyraźnie przesunięty.
    zdjęcie mi sie podoba, dobra poza modelki, modelka ładna.
    Kontrastowość - no cóż, Są różne szkoły, jedne zabraniają wypaleń bieli (albo zabitej czerni) a inne ja dopuszczają - o ile zdjęcie ma wyraz. Tu tak jest i mi to nie przeszkadza.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

A gdzie szturmówka?

Mi też nie podchodzi kolorek.
    Na pierwszego maja powinno być bardziej czerwono

sailor
    Gość

Domyślnie

Są różne szkoły, jedne zabraniają wypaleń bieli (albo zabitej czerni) a inne ja dopuszczają

tym bardziej ze tu biel nie jest na maxa wypalona .. szczegoly widac ..
    Tu tak jest i mi to nie przeszkadza.

Mi też nie podchodzi kolorek.
    Na pierwszego maja powinno być bardziej czerwono
    wiedzialem ze cos pomylilem

Domyślnie

co prawda tez nie rozumiem, dlaczego akurat "z okazji na 1 maja" ale kontrasty jakie tam chodza mi sie podobaja, w ogole ostrosc dosc zyletowata. A cien..no wlasnie, bez niego splaszczyl by sie lekko obraz w takich kontrastach, ale jak jest to IMHO moze lepiej zeby byl rowny, w sensie delikatniejszy taki jak w gornej czesci. Niemniej to tylko IMHO i moj pokrecony gust, co nie przeszkadza mi stwierdzic, ze podoba mi sie taka fotka i strzelic sobie plakacik w takim emanujacym zimnem kolorze i goracem bijacym od urody modelki bym "se" chcial.
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

ekstra mimo ze mocno doswietlone nozki to jednak czytelne pozatym kolorystyka i fajowy cien na tle
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Dla mni rewelacja, szczególnie to mocno światełko :>
    Pozdrawiam
    D70, N 18-70, N70-200 2.8 VR, 50 1.8, S 70-300 APO SM2, SB-800, LowePro Nova 5AW

Domyślnie

Hmm... podoba sie i to calkiem bardzo mocne swiatlo jak najbardziej na tak a cien... nie lubie ale niech juz zostanie pozdr

Uprawnienia umieszczania postów