Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: D70s i grid

Domyślnie D70s i grid

od kilku dni jetem posiadaczem nikona d70s i kita do niego, to moj 3 aparat ale we wczesniejszych nie było takiej opcji. Moje pytanko brzmi - JAK W D70S WŁĄCZYĆ GRIDA?
    Nikon d70s, 18-70, 70-300, Zenitar 16mm., 50 1.4

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Custom Function nr 8 - grid display on/off. Czytac instrukcje, ludzie...czytac

Domyślnie

i tutaj ten sam problem... jak zacznie się tobie zawieszać lustro to dopiero będzie kłopot
    pozdrówka

Domyślnie

A przepraszam, czy grid ma jakiś udowodniony związek z zawieszaniem się lustra? Pytam, bo w zimie na plenerze kilkakrotnie zawiesiło mi się to cholerstwo, ale - ciekawostka - tylko, gdy miałem zapiętą SB-600...
    Pozdrawiam, Jan Zieliński
    HW: D200, S10-20/4-5.6, N24-70/2.8, S70-200/2.8, SB-600
    www.gtfoto.pl

Domyślnie

mam aparat z niemiec i kurde iunstrukcje tez i jakos niemiecki nie umiem n tyle zeby cos wskurac, sciagnałem pdfa do d70ki aler po angielsku wiec to trwa...Ale dzi.ęki juz działa :] A to lustro z tym się częsciej zawiesza??

Domyślnie

odie oczywiście jakiejkolwiek zależności pomiędzy siatką a lustrem nijak nie mogę się doszukać niestety zawieszające się lustro to smutna przypadłość firmy na N, u mnie się zawiesza za każym razem gdy włączam aparat i chcę pstryknąć pierwsze zdjęcie serwis murowany
    CSCjuż tłumaczę w prosty sposób...
    1. włączasz menu
    2. odszukujesz symbol " ołówka"
    3. kursorem w prawo
    4. idziesz do punktu 08 Grid display , a później wybierasz "on"
    sorki za prostotę
    pozdrówka

Domyślnie

spoko, dzieki za pomoc :] THX! - rafau

Domyślnie

No właśnie, zależność siatka-lustro nie wydawała mi się prawdopodobna. Smutne jest to, że w stareńkim F65 eksploatowanym w trudnych warunkach lustro zawiesiło mi się raz przez trzy lata, a w D70s już kilkakrotnie jednego dnia, doprowadzając mnie do szału. Ale - odpukać - minęło i na razie nie powróciło.
    Pozdrawiam, Jan Zieliński
    HW: D200, S10-20/4-5.6, N24-70/2.8, S70-200/2.8, SB-600
    www.gtfoto.pl

Uprawnienia umieszczania postów