Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 89

Wątek: TUMAX 386AFZ

Domyślnie

iTTL BL to iTTL Balanced Fill-Flash, uzywa sie go glownie po to zeby doswietlic motyw juz oswietlony przez inne zrodlo swiatla (redukcja cieni itp).

Ad 1) Tumax: nie udalo mi sie jeszcze w iTTL i iTTL-BL przepalic czegokolwiek. Robilem tez zdjecia z bardzo bliska, moja Sigma 28-80 Makro i przepalow nie bylo. Musze moze jeszcze poprobowac.
    Ad 2) Co do Tumaxa, to punkt 3 i 5 jest identyczny. Tak jak ja tez pisalem, odchylenie glowicy powoduje ze trzeba przejsc w tryb manualny lampy. Faktycznie z testow widac, ze SB-600 radzi sobie z tym lepiej.
    Ad 6) Jeszcze mi sie nie zdazylo, zeby lampa sie zawiesila, albo zeby byly jakies problemy z body. Moze za malo jeszcze zdjec zrobilem.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez irekka
    Chwila na lampie miałes cały czas BL ? A dlaczego nie testowaels tego w normolnym iTTL ? BL z definicji nie doświetla.
    nie udało mi sie uruchomic samego iTTL w Tumaxie. Zawsze było iTTL BL . Jak uzywałem klawisza "mode" to przechodziła lampa w tryb malualny jedynie. SB-600 faktycznie mozna było ustwić samo iTTL. W testach SB-600 tez jak tumax pracowała cały czas w iTTL BL
    Pozdrawiam
    Pink
    -----------------------------------------------------
    D50, Nikkor 18-55, lampa philips P-36 TLS

Domyślnie

iTTL-BL jest uzywany zawsze jesli masz na aparacie ustawione Matrix albo Centralnie Wazony pomiar. iTTL wlaczasz przechodzac na SPOT. U mnie dziala bez problemu, sproboj u siebie.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    Mój Instagram

Domyślnie

Intrukcja do D70 strona 94 wymiania jak się zachowa lapma wbudowana przy róznych programach i róznych trybach pomiaru światła. Zewnętrzna lampa pozwala na szersze możliwości regulacyjne - piszę tu o sb800, Przy CW nie ma problemu ze zmiana z TTL BL na TTL.
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawl_s
    iTTL-BL jest uzywany zawsze jesli masz na aparacie ustawione Matrix albo Centralnie Wazony pomiar. iTTL wlaczasz przechodzac na SPOT. U mnie dziala bez problemu, sproboj u siebie.
    Faktycznie miałem Matrix. Jednak w sb-600 mozna mimo tego ustawienia dowolnie zmieniać opcje w lampie. Wybranie SPOT powoduje, że nie da sie w sb-600 wybrać BL.
    W tumaxie juz nie sprawdzę bo juz pojechała ode mnie...
    Pozdrawiam
    Pink

Domyślnie

pink, a jak ogolnie, tak od serca... sb 600 czy tumax?
    a co Ty taki ciekawski?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mad_mark
    pink, a jak ogolnie, tak od serca... sb 600 czy tumax?
    to chyba cos niewyraźnie napisałem )).
    Ja tumaxa kupiłem w piątek. Dzisiaj go oddałem !. Niestety to co zobaczyłe w porównaniu z sb-600 to porazka...
    Do momentu zrobienia testu łudziłem sie iz sb-600 bedzie podobna. Jednak nie. SB-600 spokojnie robiła OK zdjecia gdzie tumax nie dał rady. Bo nie o to chodzi aby najprostsze warunki musiec korygować. Od tego mam mojego philipsa, którym wypracuje nawet lepsze warunki oswitlenia niz sb-600.
    W tym porównaniu bezprzecznie wygrała sb-600. Punkt 1 i 2 jak napisałem sprawia ze tumax dla mnie jest wart 100 zł... a moze nawet tyle nie. No to teraz sigma do testów
    Pozdrawiam
    Pink

Domyślnie

oo to poczekam jeszcze na porownanie sb600 z sigma bedziesz mial wersje st czy super?
    a co Ty taki ciekawski?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mad_mark
    oo to poczekam jeszcze na porownanie sb600 z sigma bedziesz mial wersje st czy super?
    )))
    teraz to i ja poczekam na kogos innego.
    Jeszcze jednej kasy nie odzyskałem za lampę ))).
    Ale fakt - taki test sigmy st i sb-600 jest potrzebny !. Moze to bedzie własnie sigma st...
    Pozdrawiam
    Pink

Domyślnie

rowniez czekam na testy sb600 z sigma st
    Nikon D70 / D200 / Nikkor 50mm / Peleng 8mm / Sb600 / MF /

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów